Forældre til teenagere med ADHD/ADD

Information

Modul 1:
23. november 2023 kl. 16:00 - 18:30
Modul 2:
14. december 2023 kl. 16:00 - 18:30
Modul 3:
11. januar 2024 kl. 16:00 - 18:30

Forældre til teenagere med ADHD/ADD

Online

Download

1575.00 kr.

1575.00 kr.

Målgruppe
Kurset er for forældre til teenagere med ADHD/ADD. Holdet bliver altid hurtigt udsolgt, så det er først til mølle.


Baggrund
Det kan være en udfordring at have en teenager i hjemmet, og at have en teenager med ADHD/ADD gør ikke tingene nemmere. I teenageperioden sker der rigtig meget hos den unge: kroppen ændrer sig, hjernen ændrer sig og interesserne ændrer sig – alt imens den unge forsøger at skabe sig en identitet i verden. Teenagere med ADHD er generelt mere umodne end deres jævnaldrende kammerater, og dette kan medføre en række problematikker, idet den unge udsættes for krav og forventninger, som han eller hun ikke er moden nok til at opfylde. Derfor er det vigtigt, at du forstår din teenagers livssituation og støtter på bedst mulig vis i denne livsomvæltende periode.


Modul 1, 23. november kl. 16.00-18:30 – Teenager, hjernen og risikoadfærd
Emnet for første modul om teenagere med ADHD/ADD vil tage udgangspunkt i kernesymptomerne tilknyttet diagnosen; Opmærksomhedsforstyrrelse, forstyrrelse i aktivitet og impulsivitet. Der vil blive introduceret viden om hjernen hos teenagere med ADHD/ADD således, at du som forælder bedre kan forstå den adfærd, du ser hos din teenager. Vi kommer også omkring seksualitet og risikoadfærd hos teenagere og herunder, hvad der gør sig særligt gældende for teenagere med ADHD/ADD.


Modul 2, 14. december kl. 16.00-18:30 – En sårbar hjerne og familiekonflikter
På andet modul bygger vi videre på den viden, du har fået på modul 1, og kigger på hvordan en hjerne med ADHD/ADD kan være særligt påvirkelig overfor overload og stress. Vi dykker ned i typiske overbevisninger, som teenagere med ADHD/ADD kan have om sig selv, og hvordan du som forælder kan tale med dit barn om det. Konflikter er ligeledes noget mange forældre oplever med deres teenagere med ADHD/ADD, og vi ser på udfordringer med konflikt i familielivet og du får gode råd til, hvordan du kan navigere i konflikter.


Modul 3, 11. januar kl. 16.00-18:30 – Uddannelse og mestringsstrategier
På tredje modul  har vi fokus på, hvordan du bedst muligt støtter din teenager i uddannelseslivet. Som teenager med ADHD/ADD kan det være svært at følge med fagligt på en uddannelse, men man kan også være udfordret i gruppearbejde og på det sociale liv på en uddannelse. Vi ser derfor på, hvordan I som forældre kan støtte jeres teenager under uddannelse og hjælpe med mestringsstrategier – også i forhold til hverdagslivet.

 

Hvad får du med hjem?

  • Du får tilsendt oplægget på mail
  • Du får tilsendt tre af ADHD-foreningens udgivelser i PDF-format
    • Styr dit eget skib: en guide til børn og unge fyldt med idéer til det gode, det svære og det sjove.
    • Ung med ADHD: to historier om unge med ADHD
    • 25 strategier: en mestringsguide til hverdagen med ADHD/ADD

 

Søg støtte
Det kan være en mulighed at søge din kommune om støtte til deltagelse på forløbet. Du kan se vejledning til dette her : https://adhd.dk/livet-med-adhd/soeg-stoette-til-kursus-eller-workshop/

 

Underviser

Nina Bagger Basty
er cand.mag. og projektleder i ADHD-foreningen, hvor hun bl.a. underviser, laver medlemsarrangementer, kurser, webinarer og fungerer som projektleder på større projekter i foreningen. Hun har en humanistisk kandidatuddannelse i religionsstudier, som hun har kombineret med fag indenfor kommunikation, retorik og formidling, og er i gang med en 4-årig uddannelse til psykoterapeut.