ADHD/ADD og autisme på uddannelser eller arbejde

Information

08. april 2024 kl. 09:00 - 15:45

Fagfolk der arbejder med unge og voksne

Comwell Aarhus
Værkmestergade 2
8000 Aarhus

Download

Der er desværre ikke flere pladser på dette kursus, men du kan blive skrevet på venteliste.

2390.00 kr.

Der er ikke flere ledige pladser. Men det er muligt at komme på venteliste 

Vi ser det igen og igen i medierne. Arbejdsmarkedet skriger på hænder. Og uddannelserne gør kur til de unge, da de kæmper om små årgange.

Vi ser samtidig de statistikker, der fortæller de triste historier, om den store gruppe af unge og voksne med ADHD/ADD og autisme, der snubler på uddannelse eller arbejde.

Vi ser også, at de ofte falder helt, da angst, depression og stress kommer snigende. At de brænder sammen. At de ender med ikke at være at finde på arbejdsmarkedet. Eller på uddannelser. Og det på trods af, at de har et inderligt ønske om at være med og bidrage. Præcis som alle andre.

Så hvordan kan vi skabe de rammer, der gør, at unge og voksne får fat – og kommer i gang med og holder ved på uddannelser eller arbejde? Hvilket potentiale er der i ADHD/ADD og autisme? Og hvilke konkrete tiltag skal der til for, at de mange unge og voksne kan indrette sig godt efter deres hjerners betingelser og få succesoplevelser på en uddannelse eller arbejdsplads?

Det er fokus på vores forårskonference den 8. april. Og I kan glæde jer til at opleve nogle af dem, der ved allermest om netop det i Danmark.

En udbredt misforståelse om en doktorgrad står tit i vejen

Som et af vores hovednavne siger:  ”Det er helt, helt afgørende, at vi får fokus på det her nu. For vi mister IQ på det og vi taber mennesker på gulvet”.

Hun hedder i øvrigt Louise Meldgaard Bruun, hun er specialpsykolog, i gang med et projekt om netop den brobygning, har skrevet flere bøger, og ved kort og godt, hvad hun snakker om.

Hun siger også, at de udfordringer, som unge og voksne med ADHD/ADD og autisme har, ikke behøver at spænde ben for uddannelse eller arbejde – ofte kræver det kun en lille håndfuld af tiltag. Så det er en udbredt misforståelse, at der skal en doktorgrad til for, at flere kan lykkes med det, de ønsker.

Men vi har selvfølgelig flere es i ærmet og et af dem er overlæge og speciallæge i psykiatri Jakob Ørnberg. Selv siger han, at han er sådan ”en videbegærlig satan”, og hvert år gør han status over, hvilken ny viden han har tilegnet sig om diagnoser og psykiske lidelser.

Vi kan kun give Jakob ret. Han ved alt om hjerner, der har været så meget på overarbejde, at de brænder sammen, mere herom senere. For programmet byder også på de rigtig gode eksempler, der findes i praksis.

Så kom og vær med. Det bliver inspirerende. Og det bliver dejligt brugbart.

Det med småt

Tilmelding er bindende. Et evt. afbud skal meddeles skriftligt til Mette på mes@adhd.dk. Ved afbud før den. 8. marts hæfter man for 50% af prisen, ved afbud efter efter den 8. marts hæfter man for det fulde beløb. Afbud til kurserne skal ske skriftligt og det skal bekræftes af ADHD-foreningen for at være gyldigt.

ADHD-foreningens kursussekretær kan kontaktes på telefon 70 21 50 55