Kvindeliv med ADHD/ADD

Information

01. juni 2024 kl. 10:00 - 16:00

Unge/voksne kvinder med ADHD/ADD og pårørende

Mødecenter Odense
Buchwaldsgade 48
5000 Odense C

Download

1690.00 kr.

1690.00 kr.

Formål og indhold
Symptomerne på ADHD/ADD ser anderledes ud hos kvinder, end de gør hos mænd. Ofte er kvinder med ADHD/ADD sværere at få øje på, og de bliver diagnosticeret senere end mænd – helt op til 11,5 år senere. Det kan få store konsekvenser for et liv, da vi ser kvinder, som i årevis går rundt med en meget stærk følelse af, at de er dårlige til at leve, de får stress, og de udvikler selvhad. Men vi ser heldigvis også, at forståelse for egen diagnose og viden og værktøjer til at mestre den kan gøre en verden til forskel.

Så hvad betyder det at have fået en diagnose, der i årevis har været en ’drengediagnose’? Hvad kendetegner kvinder med ADHD/ADD? Hvordan er det at have gået i mange år og følt sig anderledes uden at vide, hvad der egentlig er galt? Hvad er ekstra svært? Og hvordan lærer du at takle det? Så det bliver dig, og ikke diagnosen, der styrer dit liv.

Det stiller Trish Nymark skarpt på med dette kursus. Hun er én af de mest indlevende og inspirerende undervisere, hvad angår viden om og værktøjer til kvindelivet med ADHD/ADD.

På programmet har vi også Sine Seier Bruun, der først fik diagnosen som 44-årig. Måske kender du hende fra interviews med DR og Magasinet Liv og fra en artikel i ADHD Magasinet? Her fortalte hun om, hvordan hun udviklede et enormt selvhad. Om mange selvmordstanker, fordi hun syntes, at hun var så dårlig til at leve. Men også om, at hun pludselig forstod, at det var noget, hun havde med sig og pludselig kunne indrette sig efter at have andre behov end andre mennesker. Og da hun begyndte at følge nogle af de råd, som mennesker med ADHD/ADD kan bruge til at mestre diagnosen og møde andre med diagnosen, begyndte hendes liv at give mening. Hun fik en indre ro og begyndte faktisk at leve igen.

Og på dagen deler Sine ud af sin viden og sine erfaringer. Det er lidt af en øjenåbner at høre historien, ret så brugbart og du får rig lejlighed til at stille spørgsmål.

Undervisere

Trish Nymark
sygeplejerske, psykoterapeut, coach og ADHD-konsulent.
Sine Seier Bruun
diagnosticeret med ADHD/ADD, læreruddannet, pædagogisk diplomuddannelse i pædagogik, samt kandidat i pædagogisk filosofi. Sine er tillige frivillig kursusleder i ADHD-foreningen.

OBS!

Tilmelding er bindende. Hvis der meldes afbud senere end 1 måned før kursusstart, skal kursusafgiften betales.
Afbud til kurserne skal ske skriftligt og bekræftes af ADHD-foreningen for at være gyldig.