fbpx
Opret bruger på ADHD
Som bruger kan du deltage aktivt på forummet og hjælpe med nyttige tips og svar for andre med ADHD.
Indtast dine oplysninger her STEP 1 af 2
Kodeordet kan du bruge på adhd.dk til at redigere dine personlige oplysninger.
Tak fordi du vil gøre ADHD til håb og handlekraft
Som medlem støtter du ADHD-foreningens arbejde for at ruste mennesker med ADHD, så det er dem, og ikke diagnosen, der styrer deres valg i livet.
Step 1 af 4
Indtast dine oplysninger her
Kodeordet kan du bruge på adhd.dk til at redigere dine personlige oplysninger.
Tak fordi du vil gøre ADHD til håb og handlekraft
Som medlem støtter du ADHD-foreningens arbejde for at ruste mennesker med ADHD, så det er dem, og ikke diagnosen, der styrer deres valg i livet.
Step 2 af 4
Vælg medlemstype:

Vælg interesser:
Tak fordi du vil gøre ADHD til håb og handlekraft
Som medlem støtter du ADHD-foreningens arbejde for at ruste mennesker med ADHD, så det er dem, og ikke diagnosen, der styrer deres valg i livet.
Step 3 af 4
Betal med kreditkort:
Et medlemskab i ADHD-foreningen betales første gang med kreditkort
Du kan på sidste side tilmelde dig til betalingsservice. Kontingent opkræves i februar.
Du er nu blevet medlem
Vi håber, at du vil blive glad for dit medlemskab. Velkommen i ADHD-foreningen.
Luk menu

Din kurv

Du har ingen varer i kurven.

Gå til webshoppen for at tilføje varer til kurven.

Indtast oplysninger

Step 2 af 5

Indtast betalingsadresse nedenfor

Anden leveringsadresse
Ja
Nej
(hvis du logger ind vil den automatisk udfylde dine kontakt oplysninger)

Indtast leveringsadresse nedenfor

Vælg leveringsmetode

Overblik

Her er din endelige ordre. Kig den igennem og tjek, om alt er, som det skal være.

Step 3 af 5
Vare: Antal: Enhedspris:
1 0,00 DKK
(Momsbeløb: 0,00 DKK)
Subtotal: 0,00 DKK inkl. moms
0,00 DKK
(Momsbeløb: -5,00 DKK)
Subtotal:
0,00 DKK inkl. moms
Tak for din tilmelding!
Du vil modtage faktura samt program med posten en af de kommende dage. Ydermere vil har vi sendt dig en mail med din tilmelding.

Vi ses!
Donation

ADHD og misbrug

ADHD og misbrug

Misbrug af stimulanser som tobak, alkohol, spil mv. udgør en risiko i forhold til mennesker med ADHD og især i forhold til unge med ADHD.

ADHD er en forstyrrelse, der påvirker hjernes belønningscenter. Der skal derfor en større påvirkning til før mennesker med ADHD får oplevelsen af belønning og tilfredsstillelse. Derfor er mennesker med ADHD i højere grad end andre i risiko for at udvikle afhængighed af en eller anden type stimulans. Det kan være tobak, alkohol, spil, hash eller andet, som giver oplevelsen af umiddelbar nydelse.

Det kan derfor være ekstra vigtigt at være opmærksom på, at mennesker med ADHD ligesom os andre har brug for at hjernen stimuleres. Men hvor de fleste kan skabe denne stimulans gennem egen motivation, så kan mennesker med ADHD have vanskeligere ved at opnå denne stimulans uden en form for påvirkning udefra.

Der kan også være nogen, der går efter selve virkningen af bestemte stimulerende stoffer. F.eks. kan tobak og hash have en beroligende virkning på den rastløshed, som mange med ADHD lever med hele tiden. Det er dog på ingen måde en blivende effekt og følgevirkningerne af f.eks. hash er så gennemgribende, at de negative konsekvenser på sigt er langt større end den øjeblikkelige effekt.

Se filmen: “Hash, Speed og barberblade” om unge med ADHD, som har haft et misbrug

For mennesker med ADHD er det at være i medicinsk behandling ikke et misbrug. Det gælder med dette lægemiddel som med alle andre lægemidler, at det kun er dem, som har lidelsen, der skal tage medicinen, og kun i de mængder, som ens læge/psykiater har beskrevet. Der er altså ikke tale om, at man bliver afhængig, men om at man har brug for medicinen for at kunne fungere bedre i hverdagen.

Det er bedst at forebygge – men hvordan?

Hvis du har et misbrug eller oplever, at du har svært ved at holde dig fra bestemte fristelser, så se om du kan finde andre mere sunde stimulanser, der kan bekæmpe behovet for usund stimulans. Mange kan opnå en lignende følelse af tilfredsstillelse gennem f.eks. sport, musik, debatklub eller hvad du nu interesserer sig for. Tag udgangspunkt i noget der interesserer/fænger.

Opsøg behandling. Her i Danmark har man ret til at modtage behandling for misbrug. Det foregår kommunalt. Særligt for unge har mange kommuner tilbud også i forhold til lettere misbrug, som kan udvikle sig. Du vil kunne læse, om hvad der tilbydes i dit nærområde, på din kommunes hjemmeside.

Tænk kreativt i forhold til hvem, der skal inddrages.

Forandringer motiveres ofte fra uventet kant. Inddrag andre i at skabe ændringer. Forklar f.eks. hvad det er ved ADHD, som gør det med misbrug endnu mere vigtigt at forholde sig til for en ung med ADHD end for en ung uden ADHD. Bed andre om at hjælpe dig. Tal også gerne med andre med ADHD, som har fundet en vej ud af misbrug og spørg dem ud om, hvad de har gjort.

Læs beretningen om Sina, en ung mand, som har ADHD og i mange år kæmpede med misbrug.

Bliv medlem af ADHD-foreningen og støt ADHD-sagen