Fritidsliv med ADHD

Et aktivt fritidsliv kan give større livskvalitet, også når du har ADHD.

Alle har behov for at indgå i fællesskaber med andre, og fysisk aktivitet og oplevelsen af at indgå i fællesskaber giver generelt en bedre livskvalitet.

Mange mennesker med ADHD oplever også, at fysisk aktivitet har en positiv effekt på deres ADHD symptomer. Hos nogle kan fysisk aktivitet dulme uro i kroppen og noget af det tankemylder, som mange med ADHD oplever er til stor gene i dagligdagen.

ADHD-venlige fritidsaktiviteter

Ofte foretrækker personer med ADHD individuelle sportsgrene som svømning, skydning, skak, cykling, kampsport eller at spille på et instrument, da det kan være svært at overskue holdsport.

Nogle sportsgrene er, også uden særlige hensyn, nemmere at indgå i på lige fod med andre, når du har ADHD. Men i mange foreninger, organisationer og musikskoler findes der hold med særlige forhold, som eksempelvis mindre antal deltagere.

Tag kontakt til din lokale sportsforening eller musikskole og forhør dig om mulighederne.

Find artikler om ADHD og forskellige typer af sport længere nede på siden.

Se filmen: “Kender du det?” med Dicte, der spiller fodbold i sin fritid

Arbejdet med at skabe et bedre fritidsliv

ADHD-foreningen arbejder på at skabe et bedre fritidsliv for personer med ADHD. Herunder kan du læse om projekter, som foreningen er involveret i.

Korsang som inklusionsredskab

I et projektsamarbejde mellem Sangens Hus og ADHD-foreningen er der udviklet og indsamlet viden og erfaringer med at lede børnekor, hvor børn med ADHD kan indgå på lige fod med andre børn.

Du kan læse mere om børnekor og børn med ADHD her

Fokus – ro og koncentration gennem skydeidræt

Er et projekt under DGI skydning (tidligere De Danske Skytteforeninger). Man har i skytteforeningerne positive erfaringer med børn med ADHD bl.a. i kraft af den tætte kontakt mellem barn og instruktør. ADHD-foreningen har været medvirkende til at uddanne instruktører i at håndtere børn med ADHD.

Du kan læse mere om skydeidræt og projektet FOKUS her

Go’ stil Karate for børn og unge

Et projekt, der har til formål at forebygge inaktivitet og social isolation hos børn og unge med ADHD. Vi har derfor opkvalificeret instruktører og du finder ADHD-venlige karakteklubber i følgende byer:

  • Kolding Kaizen Karate Do
  • Halsnæs Karate-Do
  • Silkeborg Karate Skole
  • Holbæk Karate-Do

Metodekatalog med pædagogiske redskaber til arbejdet med unge i fritiden

Projektet ADHD-inkluderende klubber har udviklet et metodekatalog til dig, som arbejder i Fritids-, ungdomsklub, ungdomsskole eller på en efterskole, hvor du møder børn og unge med ADHD. Her kan du søge viden og konkrete pædagogiske redskaber.

Metodekatalog: ADHD inkluderende klubber
Metodekataloget giver værktøjer til inklusion af unge med ADHD/ADD i fritids- og ungdomsklub samt i ungdomsskole eller efterskole.
Læs mere