Kvindeliv med ADHD/ADD

Information

11. november 2023 kl. 09:00 - 16:00

Kvinder med ADHD/ADD

DGI Huset Aarhus, Værkmestergade 17
8000 Aarhus

Download

Der er desværre ikke flere pladser på dette kursus, men du kan blive skrevet på venteliste.

1690.00 kr.

Målgruppe
Kurset henvender sig til unge/voksne kvinder, som selv har ADHD/ADD, og til pårørende, som ønsker en god forståelse for diagnosen.

Formål og indhold
Symptomerne på ADHD/ADD ser anderledes ud hos kvinder, end de gør hos mænd. Ofte er kvinder med ADHD/ADD sværere at få øje på, og de bliver diagnosticeret senere end mænd – helt op til 11,5 år senere. Det kan få store konsekvenser for et liv, da vi ser kvinder, som i årevis går rundt med en meget stærk følelse af, at de er dårlige til at leve, de får stress, og de udvikler selvhad. Men vi ser heldigvis også, at forståelse for egen diagnose og viden og værktøjer til at mestre den kan gøre en verden til forskel.

Så hvad betyder det at have fået en diagnose, der i årevis har været en ’drengediagnose’?

Hvad kendetegner kvinder med ADHD/ADD?

Hvordan er det at have gået i mange år og følt sig anderledes uden at vide, hvad der egentlig er galt?

Hvad er ekstra svært? Og hvordan lærer du at takle det? Så det bliver dig, og ikke diagnosen, der styrer dit liv.

Det stiller Trish Nymark skarpt på med dette kursus. Hun er én af de mest indlevende og inspirerende undervisere, hvad angår viden om og værktøjer til kvindelivet med ADHD/ADD.

 

På programmet har vi også Nina Rasmussen, som først fik diagnosen som 34-årig. Hun indleder sit personlige oplæg med ”Hvis bare jeg havde vidst… Eller er det nu sådan?” For Nina ved, at mange hverdagssituationer ville have set anderledes ud, hvis hun havde fået stillet sin ADHD-diagnose tidligere. Men hun ved også, at uanset hvordan hendes verden havde set ud, er hendes udfordringer en del af hendes livsvilkår, og følelsen af at sidde i en rutsjebane fuld af op og nedture er en del af hendes hverdag.

”Jeg garanterer en levende fortælling ud fra et åbent sind, hvor livets udfordringer deles sammen med viden, om hvordan jeg lykkes i hverdagen, krydret med små positive ”popcornfortællinger” fra mit liv som mor, kvinde og voksen med ADHD”.

Undervisere

Trish Nymark
sygeplejerske, psykoterapeut, coach og ADHD-konsulent. 
Nina Rasmussen
Arbejder til daglig som peer, hvor hun gør brug af sin tilegnede viden gennem mange år og hendes levede erfaringer. Hun er mor til to store børn med bl.a. ADHD, og er frivillig i ADHD-foreningen. 

Vær OBS på

Tilmelding er bindende. Hvis der meldes afbud senere end 1 måned før kursusstart, skal kursusafgiften betales.

Afbud til kurserne skal ske skriftligt og bekræftes af ADHD-foreningen for at være gyldigt.

Det kan være en mulighed at søge din kommune om støtte til deltagelse på forløbet.

Du kan se vejledning til dette her : http://adhd.dk/livet-med-adhd/soeg-stoette-til-kursus-eller-workshop/