fbpx
Opret bruger på ADHD
Som bruger kan du deltage aktivt på forummet og hjælpe med nyttige tips og svar for andre med ADHD.
Indtast dine oplysninger her STEP 1 af 2
Kodeordet kan du bruge på adhd.dk til at redigere dine personlige oplysninger.
Tak fordi du vil gøre ADHD til håb og handlekraft
Som medlem støtter du ADHD-foreningens arbejde for at ruste mennesker med ADHD, så det er dem, og ikke diagnosen, der styrer deres valg i livet.
Step 1 af 4
Indtast dine oplysninger her
Kodeordet kan du bruge på adhd.dk til at redigere dine personlige oplysninger.
Tak fordi du vil gøre ADHD til håb og handlekraft
Som medlem støtter du ADHD-foreningens arbejde for at ruste mennesker med ADHD, så det er dem, og ikke diagnosen, der styrer deres valg i livet.
Step 2 af 4
Vælg medlemstype:

Vælg interesser:
Tak fordi du vil gøre ADHD til håb og handlekraft
Som medlem støtter du ADHD-foreningens arbejde for at ruste mennesker med ADHD, så det er dem, og ikke diagnosen, der styrer deres valg i livet.
Step 3 af 4
Betal med kreditkort:
Et medlemskab i ADHD-foreningen betales første gang med kreditkort
Du kan på sidste side tilmelde dig til betalingsservice. Kontingent opkræves i februar.
Du er nu blevet medlem
Vi håber, at du vil blive glad for dit medlemskab. Velkommen i ADHD-foreningen.
Luk menu

Din kurv

Du har ingen varer i kurven.

Gå til webshoppen for at tilføje varer til kurven.

Indtast oplysninger

Step 2 af 5

Indtast betalingsadresse nedenfor

Anden leveringsadresse
Ja
Nej
(hvis du logger ind vil den automatisk udfylde dine kontakt oplysninger)

Indtast leveringsadresse nedenfor

Vælg leveringsmetode

Overblik

Her er din endelige ordre. Kig den igennem og tjek, om alt er, som det skal være.

Step 3 af 5
Vare: Antal: Enhedspris:
1 0,00 DKK
(Momsbeløb: 0,00 DKK)
Subtotal: 0,00 DKK inkl. moms
0,00 DKK
(Momsbeløb: -5,00 DKK)
Subtotal:
0,00 DKK inkl. moms
Tak for din tilmelding!
Du vil modtage faktura samt program med posten en af de kommende dage. Ydermere vil har vi sendt dig en mail med din tilmelding.

Vi ses!
Donation

Kærester og ADHD / ADD

Kærester og ADHD / ADD

Er der noget bedre end at være forelsket og have en kæreste?

Forelskelse får det bedste frem i os. Vi vil være den bedste udgave af os selv. Vi har lyst til at gøre alt for vores elskede. Vi sender søde beskeder, laver god mad og køber små gaver. Vi vil køre i bil i 3 timer, bare for at ligge i ske i et kvarter.

For unge med ADHD/ADD kan forelskelsen dog komme til at betyde, at du hyper-fokuserer på kæresten. Det vil sige, at du konstant tænker på din kæreste og er helt overvældet i dine følelser. Måske er du super spontan, og måske helt uden filter.

Forhåbentlig slår du totalt benene væk under kæresten. Men du kan også risikere at skræmme ham eller hende, eller give vedkommende en følelse af at blive alt for omklamret. Derfor kan det være en god idé at tjekke ind med den anden, om det føles dejligt med alt den opmærksomhed, eller om det bliver lidt for meget.

Hvis det er for meget, så prøv at bakke en lille smule tilbage. Prøv ikke at tage det personligt. For det er helt normalt, at din kæreste har brug for lidt space ind imellem og det betyder ikke, at han eller hun ikke stadig er vild med dig.

Du kan evt. lave nogle regler for dig selv i forhold til dit engagement. Måske er 20 beskeder om dagen mere passende end 100?

Det bliver dog aldrig kedeligt at være kæreste med en med ADHD. For du har måske en umiddelbarhed, en humor eller en legende tilgang til livet, som gør forelskelsen fuld af glæde og overraskelser. Din kæreste kan formentlig nyde godt af stor ærlighed, åbenhed og masser af kærlighed.

Bliver en fast del af hverdagen

Når kæresteforholdet efter noget tid bliver en fast del af hverdagen, så kan det betyde et skift i din opmærksomhed for din kæreste.  Din kæreste kan måske opleve, at du bliver fjern og virker uinteresseret – også selvom du ikke selv oplever, at der er sket en ændring i dine følelser.

Måske er det et udtryk for, at du også har brug for fokus og energi andre steder i hverdagen. Det handler nok også om, at du ville brænde ud, hvis du skulle fortsætte på det niveau.

At dine følelser og din opmærksomhed omkring din kæreste skifter karakter, kan selvfølgelig betyde, at I får nogle problemer, som I er nødt til at tale om. Det kan også godt betyde, at I ikke kan holde sammen. Men forhåbentlig vil I begge arbejde på at blive ved at være kærester, hvis I begge har følelserne til det.

Når den ene i et kæresteforhold har ADHD / ADD, vil der med tiden ofte også komme en ubalance i forhold til det faktum, at du pga. din ADHD / ADD har brug for mere hjælp og støtte i det daglige, end din kæreste har.

Hvis din kæreste (uden ADHD / ADD) ikke er opmærksom på denne forskel og ved, at det handler om dine symptomer, så vil han eller hun måske blive sur på dig og ked af det. Din kæreste tolker måske dine motiver forkert og opfatter dem som negative.

Derfor er det selvfølgelig meget vigtigt, at I får talt sammen om, hvad dine symptomer betyder for din hverdag, og at I finder på nogle gode, praktiske løsninger.

Hvis I flytter sammen

Hvis I flytter sammen, er det ikke ualmindeligt, at din kæreste får/tager ansvaret for mange af opgaverne i hjemmet. Det sker, fordi du har svært ved at strukturere, følge op på opgaver og aftaler – og din kæreste har nemmere ved at overskue, planlægge og huske, hvad der skal gøres.

Du synes måske, det er mega uoverskueligt at komme i gang med støvsugeren, mens din kæreste bare får det gjort. Og måske er det så okay at fordele det sådan? Måske er du så til gengæld helt vildt god til at lave mad? Eller stå for alt vasketøjet?

Sørg for at få talt om tingene og få fundet nogle løsninger, som I begge kan leve med. Fordel det som det passer bedst til jer. Tag imod hjælp. Slæk lidt på kravene til jer selv og jeres hjem, hvis din kæreste kan leve med det.

Bare sørg for, at din kæreste ikke går og føler jeres fordeling uretfærdig eller opslidende.

Værktøjskassen:

 

Andres erfaringer

Send os din film

Vil du læse mere kan vi anbefale:

På hjemmesiden www.ADDitudemag.com kan du læse meget mere om ADHD.

Der kan du også finde artiklen, Married with ADHD. How Real Couples Make It Work. Læs artiklen her

Dine erfaringer

Vi vil rigtig gerne høre dine erfaringer, så skriv til os, og til alle de andre brugere af UNG+

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kursuskalender

Jan (0) Feb (0) Mar (0) Apr (0)
Maj (0) Jun (0) Jul (0) Aug (0)
Sep (0) Okt (1) Nov (0) Dec (0)

ADHD UNG+ Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.