fbpx
Opret bruger på ADHD
Som bruger kan du deltage aktivt på forummet og hjælpe med nyttige tips og svar for andre med ADHD.
Indtast dine oplysninger her STEP 1 af 2
Kodeordet kan du bruge på adhd.dk til at redigere dine personlige oplysninger.
Tak fordi du vil gøre ADHD til håb og handlekraft
Som medlem støtter du ADHD-foreningens arbejde for at ruste mennesker med ADHD, så det er dem, og ikke diagnosen, der styrer deres valg i livet.
Step 1 af 4
Indtast dine oplysninger her
Kodeordet kan du bruge på adhd.dk til at redigere dine personlige oplysninger.
Tak fordi du vil gøre ADHD til håb og handlekraft
Som medlem støtter du ADHD-foreningens arbejde for at ruste mennesker med ADHD, så det er dem, og ikke diagnosen, der styrer deres valg i livet.
Step 2 af 4
Vælg medlemstype:

Vælg interesser:
Tak fordi du vil gøre ADHD til håb og handlekraft
Som medlem støtter du ADHD-foreningens arbejde for at ruste mennesker med ADHD, så det er dem, og ikke diagnosen, der styrer deres valg i livet.
Step 3 af 4
Betal med kreditkort:
Et medlemskab i ADHD-foreningen betales første gang med kreditkort
Du kan på sidste side tilmelde dig til betalingsservice. Kontingent opkræves i februar.
Du er nu blevet medlem
Vi håber, at du vil blive glad for dit medlemskab. Velkommen i ADHD-foreningen.
Luk menu

Din kurv

Du har ingen varer i kurven.

Gå til webshoppen for at tilføje varer til kurven.

Indtast oplysninger

Step 2 af 5

Indtast betalingsadresse nedenfor

Anden leveringsadresse
Ja
Nej
(hvis du logger ind vil den automatisk udfylde dine kontakt oplysninger)

Indtast leveringsadresse nedenfor

Vælg leveringsmetode

Overblik

Her er din endelige ordre. Kig den igennem og tjek, om alt er, som det skal være.

Step 3 af 5
Vare: Antal: Enhedspris:
1 0,00 DKK
(Momsbeløb: 0,00 DKK)
Subtotal: 0,00 DKK inkl. moms
0,00 DKK
(Momsbeløb: -5,00 DKK)
Subtotal:
0,00 DKK inkl. moms
Tak for din tilmelding!
Du vil modtage faktura samt program med posten en af de kommende dage. Ydermere vil har vi sendt dig en mail med din tilmelding.

Vi ses!
Donation

Uddannelse og arbejde

Uddannelse og arbejde

Uddannelse og arbejde er en vigtig del af ungelivet

Når du har ADHD eller ADD kan du opleve, at det der med skole, uddannelse og job er noget af en udfordring for dig. Det er bestemt ikke, fordi du ikke er lige så klog som alle de andre. Og det er bestemt heller ikke, fordi du er hverken doven eller ugidelig. Tværtimod. Din hjerne arbejder jo på højtryk.

Hvad sker der med din hjerne?

Problemet er, at din hjerne ikke arbejder optimalt i forhold til de rammer, der er i skolen, i uddannelsessystemet og på de fleste arbejdspladser. Der er nemlig store krav til, at du selv kan organisere, og at du kan regulere til skiftende situationer og forskellige mennesker.

Se bare på den måde vi går i skole på og hvordan vi skal lære. Der er en stor forventning om, at elever i folkeskolen skal kunne sidde stille, være stille, lytte til en besked, handle på den, fungere socialt osv.

Og så skal du i øvrigt lige få alt det faglige til at give mening. Forventninger og krav til dig med ADHD / ADD i skolen er jo både socialt og fagligt de samme som til dine jævnaldrende uden diagnosen.

Og de krav og forventninger bliver som bekendt absolut ikke mindre, som årene går. Det er kun selvværdet, der skrumper. Kender du det?

Når du når til ungdomsuddannelserne er kravene til selvstændighed og ansvar for egen læring jo endnu større. Og det samme på de videregående uddannelser. Alt for mange med ADHD eller ADD står af skoleræset allerede efter folkeskolen – hele 63,7 % har ikke gennemført en ungdomsuddannelse, når de er 25 år.

Når du har et arbejde, kan du også opleve, at kravene til dig er for høje. Folk kan jo ikke se på dig, at du har ADHD/ADD. Og selvom du måske endda har fortalt det fra start, så er det langt fra sikkert, at du møder forståelse eller, at der bliver taget hensyn til dine vanskeligheder. Måske ved dine kollegaer ikke rigtigt hvad ADHD eller ADD er, de ved ikke hvordan de kan hjælpe, eller de tror ikke rigtig på det der med ADHD/ADD.

Det er fordi, vi ikke kan. Ikke fordi, vi ikke vil

Heldigvis er der med årene kommet mere og mere fokus på ADHD / ADD og på at det ER en reel funktionsnedsættelse. At bare fordi man ikke kan se det på os, bare fordi vi ser ud som alle andre og bare fordi vi griner og lader som om, at vi er ligesom alle de andre, så KAN vi ikke det samme som dem uden ADHD / ADD.

Vi vil gerne, ja da! Vi ved godt hvad der forventes, klart! Vi prøver også, selvfølgelig! Men mange gange så lykkes det bare ikke. Måske når vi i mål over tid. Måske når vi kun i mål med hjælp. Men helt sikkert er det, at det er fordi, vi ikke kan – og ikke fordi, vi ikke vil.

Det er der nu flere og flere pædagoger, lærere, klassekammerater (og deres forældre), studievejledere, jobkonsulenter, arbejdsgivere osv., der har fundet ud af. Der er kommet mere forståelse for ADHD/ADD, for at tage individuelle hensyn, og der er kommet flere muligheder for at få støtte.

For du har selvfølgelig ret til uddannelse og arbejde på lige fod med dine jævnaldrende. Du har jo lige så stort potentiale som alle andre – du har bare sværere ved at udnytte det. Og det kan og skal du have hjælp til.

Så vær åben om din diagnose og dine udfordringer og søg de muligheder for støtte, der er der. Måske er hjælpen ikke altid helt nem at få, men hold fast i dig selv og i din ret til et godt studie- og arbejdsliv.

I menuen til højre kan du læse meget mere om uddannelse og arbejde.

Artikler om uddannelse og arbejde for unge med ADHD

Unge med ADHD vokser – ADHD Magasinet 1-2022

Kursuskalender

Jan (0) Feb (0) Mar (0) Apr (0)
Maj (0) Jun (0) Jul (0) Aug (0)
Sep (0) Okt (1) Nov (0) Dec (0)

ADHD UNG+ Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.