Når kæresten har ADHD / ADD

Gode råd til dig, hvis din kæreste har ADHD eller ADD

Viden

Sæt dig ind i, hvad ADHD eller ADD er. På den måde kan du bedre forstår din kærestes adfærd og reaktioner.

Nogle gange opstår problemer på grund af misforståelser, mistolkning af adfærd og motiver – og fordi din kæreste har svært ved at organisere, planlægge og strukturere.

Husk også på at ADHD / ADD kommer til udtryk forskelligt ved forskellige mennesker, så vær nysgerrig på, hvilke styrker og hvilke udfordringer din kærest har.

Behandling

Som kæreste til én med ADHD eller ADD kan du have brug for hjælp til at arbejde med opsparede frustrationer og negative reaktionsmønstre. Du kan evt. tale med en god ven/veninde om det. Eller se om du kan finde netværksgrupper enten på de sociale medier eller lokalt, hvor du kan snakke med andre i samme situation.

Det kan også hjælpe at give hinanden plads til og mulighed for at trække sig tilbage og være alene for en stund. Det kan enten være i lejligheden eller på en gåtur, alt efter hvad der passer bedst til jer.

Accept

Accepter at ADHD / ADD er en faktor i jeres parforhold. Din kæreste kan få hjælp og behandling, og sammen med mestringsstrategier og tilrettelæggelse af livet på en ADHD-venlig måde, kan det gøre mange ting nemmere for jer.

Men ADHD forsvinder ikke, og din kæreste vil altid være udfordret på nogle områder. Men også altid have en masse styrker.