Venskaber

Når man har ADHD / ADD kan det være en udfordring at huske at pleje sine venskaber.

Ikke fordi du har mindre brug for venner eller de ikke interesserer dig, slet ikke. Men simpelthen fordi det er svært at huske. Og det kan være svært at overskue og følge med i en relation – og ikke mindst i flere på én gang.

Du kan helt enkelt glemme at få ringet. Også selvom du tit tænker på din ven eller veninde. Men det der med at få det gjort. Det glipper bare.

Du kan også have svært ved at huske hvis ”tur”, det er til at følge op.

Hvem var det, der ringede til hvem sidst? Hvem var det, der inviterede hvem sidst?

Du vil sikkert også opleve, at du har svært ved at huske det, som dine venner har fortalt dig.

Hvad var det nu, hun skulle, som hun var så nervøs for, sidst vi talte? Var der ikke noget med, at hans kæreste slog op.. Eller var det ham selv, der gjorde det..? Eller måske har du misset noget vigtigt som en fødselsdag?

Nogle gange vil du nok føle, at det er nemmere at lade være at kontakte din ven, fordi du synes det er akavet og pinligt, at der er gået for lang tid. Der kan jo være sket så meget i deres liv i mellemtiden. Måske er du bange for, at din ven er sur eller irriteret på dig.

Andre gange vil du måske være usikker omkring din egen adfærd eller rolle i venskabet.

Var jeg ikke lidt for meget sidst, vi var ude sammen? Måske gider hun mig ikke rigtigt? Det var vist dumt, det, jeg fik sagt? Han har så mange andre venner..

Du kan selvfølgelig opleve, at det kan koste dig nogle venskaber, at du har svært ved at strukturere dig selv og vedligeholde dine relationer. Folk kan opleve det som om, at du forsvinder i perioder. At du er ligeglad med dem. Eller at du ikke ”bidrager” nok til jeres venskab – at det er dem, der driver det.

Det kan især også skyldes, at du måske kan have tendens til at være meget ”på” og have mange følelser med i venskabet. Og hvis du så pludselig mister energien i det, så er kontrasten meget stor – og skuffelsen hos din ven dermed også.