Vær ærlig og lav aftaler

Fortæl dine venner om din situation. Så kan I måske sammen finde en god måde at få aftaler til at lykkes på

Det bedste, du kan gøre, er at være ærlig overfor dine venner og nye bekendtskaber, så de ved noget om din situation og baggrunden for, at du ikke altid får fulgt op.

Fortæl, at det aldrig er ond vilje, at du ikke svarer på deres sms’er eller glemmer at ringe tilbage. Måske kan I lave en aftale om, at hvis du ikke svarer inden for samme dag, kan de skrive eller ringe til dig igen.

Du kan også bede dine venner om at minde dig på jeres aftaler. Det er hverken rart for dem, eller for dig, hvis du glemmer at møde op til jeres aftaler.

Få evt. dem til at tage initiativet til kontakt. Du kan fx sige: “Jeg vil rigtig gerne ses med dig, men jeg er ikke så god til at tage initiativ, så jeg har brug for, at du hjælper mig.”

Det er også vigtigt at lave nogle strategier for dig selv i forhold til det sociale. Når du har en aftale, eller skal huske en fødselsdag, så sørg for at skrive det ned i din kalender.

Du kan også bruge en visuel reminder ved at hænge et billede op af din ven, fx på dit ugeskema derhjemme, hvis du har sådan ét på din væg.