
“Det er en fed måde at være sammen. Jeg troede, at det ville være akavet at være sammen med fremmede på en båd, men det var det slet ikke” – Simon Peter
På turen er målet at sejle for vindens kraft. Hvor vi sejler hen, afhænger derfor af vejret og af vores samarbejde som besætning. Vi kommer til at være ca. 12 personer om bord, hvoraf 8 er unge med ADHD eller ADD. Vi hjælper alle til – både med sejlads, madlavning og rengøring, før vi afleverer skibet.
Vi bor på skibet
Vi kommer til at bo tæt undervejs. Skibet er indrettet med køjer/senge, som er bygget op i en slags hylder under dæk. Man ligger godt, men tæt. Heldigvis bliver man dejligt naturligt træt, når man sejler og de fleste sover derfor godt om bord.

”Der er ikke en opgave man ikke kan løse. Hvis man har problemer med en opgave, har de andre været gode til at hjælpe.” – Laura
Sejlerviden er ikke nødvendig
På turen har vi to frivillige besætningsmedlemmer, der kender skibet og er uddannet og erfarne i at sejle. De er Skipper og Bedstemand. Og de skal nok lære dig alt det, du har brug for at vide om sejlads for at kunne være med. Skibet har redningsveste til alle, så sikkerheden er i orden.
Lyst til en primitiv friluftsoplevelse er et must
At være på et skib er lidt anderledes end på andre friluftture. For eksempel kan det være svært at gå væk, hvis det hele bliver for meget. Skibet er spartansk indrettet, og pladsen kan være trang. Derfor er det vigtigt, at du som deltager har lyst til en primitiv friluftsoplevelse.
Dejlig oplevelse til unge med ADHD/ADD

”Det har været fedt, fordi man lærer hinanden at kende på nye måder. Det var været mega-sindssygt hyggeligt” – Mark
Formålet med turen er først og fremmest at give en flok unge med ADHD/ADD en dejlig friluftsoplevelse med plads til masser af hygge, gode snakke og fællesskab.
Holdet bag sejlturene
Turen planlægges af ADHD-foreningen. På turen deltager således – ud over de unge – en skipper og en bedstemand fra skibet, en tovholder og en frivillige udvalgt af ADHD-foreningen.