Sejltur for 14-18 årige med ADHD

ADHD-foreningens sejlture for 14-18 årige med ADHD/ADD.

“Det er en fed måde at være sammen. Jeg troede, at det ville være akavet at være sammen med fremmede på en båd, men det var det slet ikke” – Simon Peter, 2017

På turen er målet at sejle for vindens kraft. Så hvor vi sejler hen afhænger derfor af vejret og af vores samarbejde som besætning. Vi kommer til at være ca. 12 personer om bord, hvor af 8 er unge med ADHD eller ADD. Vi hjælper alle til – både med sejlads, med madlavning og med rengøring, før vi afleverer skibet.

Vi bor på skibet

Vi kommer til at bo tæt undervejs. Skibet er indrettet med køjer/senge, som er bygget op i en slags hylder under dæk. Man ligger godt, men tæt. Heldigvis bliver man dejligt naturligt træt, når man sejler og de fleste sover derfor godt om bord.

”Der er ikke en opgave man ikke kan løse. Hvis man har problemer med en opgave, har de andre været gode til at hjælpe.” – Laura, 2017 

Sejlerviden er ikke nødvendig

På turen har vi to frivillige besætningsmedlemmer, der kender skibet og er uddannet og erfarne i at sejle. De er Skipper og Bedstemand. Og de skal nok lære dig alt det, du har brug for at vide om sejlads for at kunne være med. Og de har også redningsveste til alle, så sikkerheden er i orden.

Lyst til en primitiv friluftsoplevelse er et must

At være på et skib er lidt anderledes, end når man ellers er på tur. F.eks. kan det jo være svært at gå væk, hvis det hele bliver for meget! Men vi skal nok forberede dig godt hjemmefra.

Dejlig oplevelse til unge med ADHD/ADD

”Det har været fedt, fordi man lærer hinanden at kende på nye måder. Det var været mega-sindssygt hyggeligt” - Mark

”Det har været fedt, fordi man lærer hinanden at kende på nye måder. Det var været mega-sindssygt hyggeligt” – Mark, 2017

Formålet med turen er først og fremmest at give en flok unge med ADHD/ADD en dejlig friluftsoplevelse med plads til masser af hygge, gode snakke og fællesskab.

Holdet bag sejlturene

Turen planlægges af ADHD-foreningen. På turen deltager således – ud over de unge – en skipper og en bedstemand fra skibet, en tovholder og en frivillige udvalgt af ADHD-foreningen.

Læs en artikel fra sejlturen 2023
Læs en artikel fra sejlturen 2022
Læs en artikel fra sejlturen 2021
Læs en artikel fra sejlturen 2019

Se en lille film fra sejlturen i 2017