Foredrag med Pia Callesen – Grib livet – Slip bekymringerne – Metakognitiv terapi

Information

22. februar 2024 kl. 19:00 - 21:00

Gribskov Kultursal,
Østergade 52
3200 Helsinge

195 kr.

75 kr.

Psykolog Pia Callesen introducerer et helt nyt paradigme indenfor psykologien – Metakognitiv terapi. Metoden giver mere ro, overskud og selvværd og vinder frem på verdensplan med fantastiske resultater mod psykisk mistrivsel. 

Vi bliver konstant bombarderet med faretruende tal om stress og mistrivsel, og aldrig før har så mange danskere været udbrændte. Ofte får samfundets perfekthedskultur en stor del af ansvaret for vores manglende trivsel. Men er det kun samfundets pres og vores egne tårnhøje forventninger, der kan bebrejdes for vores psykiske udfordringer? Og hvad kan vi selv gøre for ikke at blive en del af den nedslående statistik over stressramte? 

Pia Callesen præsenterer dig for en alternativ tilgang til at håndtere bekymringer, stress og manglende mentalt overskud. 

Metakognitiv terapi 

Flere års grundforskning i stress, angst og depression viser, at den største faktor for at udløse stress ikke er samfundsforhold, forventninger eller dårlige rammer. I stedet er det såkaldt over-tankehåndtering – omfattende bekymringer, grublerier og problemløsning i vores hoveder. 

Med metakognitiv terapi lærer du at stoppe overtænkningen og i stedet være passiv sammen med dine tanker. Fokus ligger ikke på indholdet af dine tanker, men på hvor meget tid og opmærksomhed, du bruger på disse tanker, og hvordan du håndterer dem. 

Psykolog Pia Callesen 

Pia er uddannet psykolog fra University of Wales, Bangor og Københavns Universitet med videreuddannelse i kognitiv og metakognitiv terapi. Hun er den eneste psykolog i Danmark, der har forsket i metakognitiv terapi med metodens grundlægger Professor Adrian Wells og hun har derfor en doktortitel fra Manchester Universitet. Hun har desuden gennemført den 2-årige MCT-Institute metakognitive certificeringsuddannelse og derudover den 1-årige Advanced Level II-overbygningsuddannelse ved metodens grundlæggere, Professor Adrian Wells og Professor Hans Nordahl. Pia Callesen er indehaver af CEKTOS (Center for Metakognitiv Terapi i København, Næstved Aarhus og Thisted) samt forfatter til bestsellerbøgerne Lev mere, tænk mindre (2017) og Grib livet, slip angsten (2019). I september 2021 udkom hendes tredje bog Mod på Livet. 

 

 Tilmelding skal ske her: Foredrag med Pia Callesen – Grib livet – slip bekymringerne – Metakognitiv terapi | ADHD Foreningen Nordsjælland (nemtilmeld.dk)