Sang og musik – et inkluderende fællesskab

ADHD-foreningen og Sangens Hus er gået sammen om at afholde en temadag for musiklærere og korledere.

Information

25. maj 2023 kl. 10:00 - 16:00

musiklærere og korledere for børn i alderen 6-14 år.

Skanderborg vandrehjem
Kindlersvej 9
8660 Skanderborg

Download

650.00 kr.

TEMADAG: for musiklærere og korledere

På temadagen sætter vi fokus på, hvordan vi bedst inkluderer børn med ADHD/ADD eller lignende vanskeligheder i musik og sangundervisningen. Det er børn, der oplever mange vanskeligheder i hverdagen, og ofte har de svært ved at få en plads i både faglige og sociale fællesskaber. Men heldigvis ved vi, at der kan ske noget magisk, når børn spiller og synger sammen. Og at sang kan være en katalysator for fællesskab.

På dagen får I derfor viden om ADHD/ADD og om hvordan I bedst inkluderer børn med diagnoser ved hjælp af konkrete pædagogiske og sangfaglige redskaber. Alt kan naturligvis med fordel bruges i forhold til undervisningen generelt.

Men vi har også inviteret Mads Bille – et navn rigtig mange vil kunne nikke genkendende til. Han er leder af Den Jyske Musikskole, og går i dybden med, hvordan et kor i praksis har sikret, at børn med diagnoser bliver bedre til at se sig selv som en ressource.

Det handler desuden om Sang for sindet, et projekt for psykisk sårbare. For når vi synger og spiller sammen, hører vi sammen. 

Sidst men ikke mindst er der workshops med de dygtige konsulenter fra Sangens hus.

Skal I med? Så tilmeld jer hurtigst muligt, da der er begrænsede pladser, og det er først til mølle.

Oplægsholdere:

Mads Bille
Kunstnerisk leder af Den Jyske Sangskole. Chef for Herning Opera Festival. Mads Bille har i 36 år dirigeret Herning Kirkes Drengekor. Koret har optrådt overalt i Danmark og turneret i Europa, USA og Australien.
Lis Mette Winther
Uddannelseskonsulent i ADHD-foreningen. Lis Mette har bred erfaring med specialpædagogik og undervisning af børn med ADHD/ADD og lignende diagnoser.

Pris

Pris pr deltager er kun 650 kr for undervisning, materialer og forplejning.