Grænser

Denne side handler om, hvad grænser er og om både dine og andres grænser. Det er en god ide at sætte grænser for dig selv og andre. Men hvor går grænsen? Hvordan kan du sætte grænser og hvornår skal du gøre det?

Se filmene og efterfølgende kan I tale sammen om debatspørgsmålene. Du kan også læse historien om Celinas oplevelse på en ferie.

 

Naja og Sille

Naja og Sille er rigtig gode veninder. Men begge pigerne kan godt have svært ved at sætte grænsen for sig selv og andre eller forstå den måde, som andre er på. De vil egentlig gerne gøre det så godt for andre som muligt, men nogle gange ender det alligevel på en dårlig måde, når de er sammen med hinanden eller med andre.

Måske kender du til, at det kan være svært at forstå hinandens grænser. Og at det kan være svært at fortælle det til andre, når dine grænser bliver overskredet.

Her kan du se en film om Naja og Sille. Efter filmen kan I tale sammen om debatspørgsmålene. Derefter kan du se to forskellige slutninger på filmen.

Se slutning A og B til filmen om Naja og Sille.

Spørgsmål til slutning A

  • Hvordan har Naja det, mens hun venter på Sille på skolen?
  • Hvorfor skriver Sille, at Naja er dårlig til at danse?
  • Hvorfor skriver Sille, at hun ikke gider være venner med Naja mere?
  • Tror du, at Sille mener det, hun skriver?

 

Spørgsmål til slutning B

  • Har du prøvet at blive gode venner igen efter et skænderi med en ven?
  • Hvordan gjorde du da du prøvede at blive gode venner igen?
  • Hvordan ville du finde ud af om, I stadig er venner?

Det er dit liv, din krop

Du har ret til at bestemme, hvem der må røre ved dig, hvor de må røre, og hvordan du skal være sammen med andre mennesker.

I denne film kan du se eksempler på, hvad du har ret til at sige ja eller nej til. Efter filmen kan I tale sammen om debatspørgsmålene.