Masser af muligheder som frivillig i en lokalafdeling

I ADHD-foreningen er der 13 lokalafdelinger på landsplan, som alle bliver drevet af frivillige

Lokalafdelingerne gør en forskel både for sagen og for lokale medlemmer, og lokalafdelingerne er en stor og vigtig del af ADHD-foreningens samlede virke.

Som frivillig i en lokalafdeling er der masser af muligheder for at arbejde for sagen og hjælpe mennesker med ADHD inde på livet. Hvor netop du kan være med til at gøre en forskel, afhænger af dine interesser, ideer og evner, for i en lokalafdeling er der rig mulighed for at afprøve forskellige opgaver og sider af dig selv.

Eksempler på aktiviteter der foregår i en lokalafdeling

Aktiviteterne og opgaverne i lokalafdelingerne er mange og meget varierede, men fælles for lokalafdelingerne er, at meget af den nære og medlemsrettede aktivitet foregår i lokalafdelingerne.

Nedenstående eksempler er blot et udpluk af, hvad du som frivillig i en lokalafdeling kan beskæftige dig med.

  • Forenings- og bestyrelsesarbejde.
  • Planlægning af lokale foredrag og kurser
  • Frivillig i en af vores mange ADHD-caféer
  • Politisk arbejde i forskellige råd i kommunerne.
  • Repræsentere ADHD-foreningen i DH i lokalområdet.
  • udvalg og ad hoc opgaver som f.eks.
    – Netværksleder i forældre- eller voksengrupper
    – Frivillig rådgivning / udvalg

Hvordan finder du ud af om det er noget for dig?

Der er næste ligeså mange gode grunde til at være frivillig i en lokalafdeling som der er frivillige, men fælles for de fleste er, at det er utroligt givende at indgå i et fællesskab som forstår hvad ADHD betyder i hverdagen, og som yder en frivillig indsats i den gode sags tjeneste.

Hvis du ønsker, at være med til at gøre en forskel som frivillig i en af ADHD-foreningens lokalafdelinger, eller blot ønsker at undersøge mulighederne, kan du enten kontakte den nærmeste lokalafdeling, eller frivilligkonsulent Gregers Gatzwiller på grg@adhd.dk.