fbpx
Opret bruger på ADHD
Som bruger kan du deltage aktivt på forummet og hjælpe med nyttige tips og svar for andre med ADHD.
Indtast dine oplysninger her STEP 1 af 2
Kodeordet kan du bruge på adhd.dk til at redigere dine personlige oplysninger.
Tak fordi du vil gøre ADHD til håb og handlekraft
Som medlem støtter du ADHD-foreningens arbejde for at ruste mennesker med ADHD, så det er dem, og ikke diagnosen, der styrer deres valg i livet.
Step 1 af 4
Indtast dine oplysninger her
Kodeordet kan du bruge på adhd.dk til at redigere dine personlige oplysninger.
Tak fordi du vil gøre ADHD til håb og handlekraft
Som medlem støtter du ADHD-foreningens arbejde for at ruste mennesker med ADHD, så det er dem, og ikke diagnosen, der styrer deres valg i livet.
Step 2 af 4
Vælg medlemstype:

Vælg interesser:
Tak fordi du vil gøre ADHD til håb og handlekraft
Som medlem støtter du ADHD-foreningens arbejde for at ruste mennesker med ADHD, så det er dem, og ikke diagnosen, der styrer deres valg i livet.
Step 3 af 4
Betal med kreditkort:
Et medlemskab i ADHD-foreningen betales første gang med kreditkort
Du kan på sidste side tilmelde dig til betalingsservice. Kontingent opkræves i februar.
Du er nu blevet medlem
Vi håber, at du vil blive glad for dit medlemskab. Velkommen i ADHD-foreningen.
Luk menu

Din kurv

Du har ingen varer i kurven.

Gå til webshoppen for at tilføje varer til kurven.

Indtast oplysninger

Step 2 af 5

Indtast betalingsadresse nedenfor

Anden leveringsadresse
Ja
Nej
(hvis du logger ind vil den automatisk udfylde dine kontakt oplysninger)

Indtast leveringsadresse nedenfor

Vælg leveringsmetode

Overblik

Her er din endelige ordre. Kig den igennem og tjek, om alt er, som det skal være.

Step 3 af 5
Vare: Antal: Enhedspris:
1 0,00 DKK
(Momsbeløb: 0,00 DKK)
Subtotal: 0,00 DKK inkl. moms
0,00 DKK
(Momsbeløb: -5,00 DKK)
Subtotal:
0,00 DKK inkl. moms
Tak for din tilmelding!
Du vil modtage faktura samt program med posten en af de kommende dage. Ydermere vil har vi sendt dig en mail med din tilmelding.

Vi ses!
Donation

Alkohol og ADHD/ADD

Alkohol og ADHD / ADD

Alkohol er tit en del af ungelivet, når der skal holdes fester eller man er i byen

Du vil sikkert gerne med til fest og i byen – ligesom alle andre. Det er sjovt at feste løs, hygge sig med vennerne og måske score en lækker m/k. For det meste er alkohol en fast del af festlighederne.

Det er en social ting at sidde og drikke sammen med vennerne. Måske spiller I et drikkespil, leger ølstafet eller bunder om kap. Når man bliver beruset, bliver festen mange gange lidt federe. Man tør mere. Snakker mere. Siger sjove ting og får de andre til at grine. Blander sig i diskussionerne. Flirter uden at være genert. Glemmer lidt de svære ting.

Det gælder så kun hele aftenen, hvis du kan styre dit alkoholindtag og kan finde ud af at holde igen. Hvis ikke, så får du pludselig drukket for meget.

Så bliver man måske temmelig pinlig. Siger noget man ikke skulle have sagt – værre end man plejer. Falder over sine egne ben. Falder i søvn i sofaen og sidder og savler ned af sig selv. Får vaccineret den man er forelsket i mod at udvikle følelser for én. Man forspilder sin chance for en sjov aften i byen.

Måske ligger vennerne én i seng og ser man har hul i strømperne så begge storetæer stikker ud – og billedet ender på Insta. Det kan også være man ender med at kaste op ud over sin ven. Eller hans forældres ægte tæppe. Måske sker det allerværste: Du bliver hentet af din mor. Mens vennerne tager videre i byen.

Du har sikkert hørt det før, men here goes: Man behøver ikke at drikke, for at have det sjovt. Man behøver i hvert fald ikke at drikke ret meget. Og man behøver slet ikke at tylle hverken en hel eller en halv flaske vodka. Heller ikke selvom den er billigere end Faxe Kondi ovre i Aldi.

Hvis det går helt galt, så kan du få blackout og ende til udpumpning. Det er inden et blackout, at du kan tage virkelig dumme beslutninger – alt fra at kysse din vens kæreste, få spærret dit dankort, styrte på cyklen og miste dine fortænder, få tatoveret din ekskærestes navn henover brystkassen, tage stoffer, falde i havnen eller bidrage til en uønsket graviditet. Alt kan ske på dette stadie. Så lad nu være.

Tag hellere en breezer eller to eller nogle øl. Det er nemmere at tælle end tequilashots, ølbong eller ren sprut med cola i tvivlsomme blandingsforhold.

Det kan være du slet ikke drikker. Eller det kan være, at du drikker med måde. Nogle har bare ikke lyst. Mens andre begrænser, hvor meget de drikker, fordi de ikke kan ikke lide følelsen af at tabe kontrol. Eller fordi de er på ADHD-medicin og ikke har det så fedt med den kombi.

Det kan være en god idé, at du allerede før du tager hjemmefra beslutter dig for, om du vil drikke alkohol. Og hvis du vil, hvor meget. På den måde har du allerede besluttet dig, så du ikke skal træffe beslutningen, når du tilbydes en øl eller en drink – og måske mødes med et kom nuuuu.

Hold fast i dig selv og sig nej, hvis det er det, du helst vil. Også hvis de andre siger du er n00b til at feste, at du må have mega fomo eller at du skulle tage og leve lidt mere yolo.

Sundhedsstyrelsen anbefaler at man stopper ved 5 genstande hver gang. En genstand svarer til en øl, et glas vin, en alkoholsodavand, et shot på 2 cl eller en almindelig drink.

Hvilken indvirkning har ADHD-medicin og alkohol på hinanden?
ADHD-medicin kan i visse tilfælde påvirke effekten af alkohol. Hvis du tager medicin mod ADHD, bør du derfor være forsigtig med at drikke alkohol. Det er forskel fra præparat til præparat, så læs indlægssedlen.

Ens for alle er det dog, at medicinen påvirker din hjerne og det samme gør alkohol. Så alkoholen og din medicin vil derfor ofte forstærke hinandens virkning. Hvor store mængder medicin eller alkohol der skal til, for at virkningen forstærkes, afhænger af indholdet i medicinen og mængden af alkohol. Spørg lægen, hvis du er i tvivl.

Alkohol og misbrug
ADHD / ADD er en forstyrrelse, der påvirker din hjernes belønningssystem, sådan så den ikke automatisk stimulerer din hjerne som hos andre. Derfor skal der hos dig med ADHD eller ADD nogle gange en større påvirkning til, før du får oplevelsen af belønning og tilfredsstillelse. Det betyder, at du i højere grad end andre er i risiko for at udvikle afhængighed af en eller anden type stimulans, som fx alkohol.

Du skal desuden holde øje med, at du ikke drikker alkohol for at få styr på din rastløshed eller uro. At du ikke drikker alkohol for at få en opgave udført. Og at du ikke drikker alkohol for at få styr på dine tanker. Hvis du har de vaner, så begynder det at blive et skråplan, og du kan være på vej ud i et alkoholmisbrug.

Forskningen viser, at hvis du er ung med ADHD og ikke tager ADHD-medicin, så er din risiko for at udvikle et misbrug større end hvis du tager medicin. Ikke rigtig fordi medicinen afholder dig fra at drikke, men fordi alkohol, hash eller stoffer kan komme til at blive din egen ”medicinering” af din hjernes belønningssystem, din uro eller dit tankemylder.

Et skadeligt forbrug er over 14 genstande om ugen for kvinder og 21 genstande om ugen for mænd. Drikker du mere end det, så drikker du for meget – og så skal du nedsætte dit forbrug. Hvis du ikke kan det, så skal du søge hjælp.

Redskaber

Andres erfaringer

Send os din film

Dine erfaringer

Vi vil rigtig gerne høre dine erfaringer, så skriv til os, og til alle de andre brugere af UNG+

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.