Drikker du for meget?

Det vigtige spørgsmål er nok nærmere, har du mistet kontrollen over dit alkoholforbrug

Hvis du selv eller andre er bekymrede over dit alkoholforbrug, er det på tide at stoppe op og få styr på, om du drikker for meget (10 genstande om ugen for både kvinder for mænd). Men man siger, at hvis dit alkoholforbrug giver problemer for dig selv eller andre, så drikker du for meget.

Hvis du ikke helt har styr på, hvor meget og hvor ofte du drikker, så kan du prøve at føre en alkoholdagbog. Heri noterer du, hvor meget du drikker, når du drikker.

Hvis du finder ud af, at du drikker for meget, er det næste spørgsmål om du selv er i stand til at skære ned. Mange med et reelt alkoholproblem mener, at de da sagtens selv kan skære ned. Men finder dog ud af, at det kan de faktisk ikke.

Gode grunde til at kontakte et alkoholbehandlingscenter:

  • Du eller andre er bekymrede over dine alkoholvaner
  • Du har uden held prøvet at trappe ned eller stoppe dit alkoholforbrug
  • Dit forbrug gør det svært at passe uddannelse, arbejde og familie

Hvem kan du tale med det om:

  • Du kan kontakte et kommunalt alkoholbehandlingscenter
  • Du kan tage kontakt egen læge som kan tale med dig om din situation og derefter vurdere hvad du eventuelt har brug for
  • Du kan ringe til alko-linjen tlf: 80200500, hvor du kan få råd og vejledning i forhold til din situation

Indgangen til alkoholbehandling

I Danmark har du ret til gratis ambulant og anonym alkoholbehandling, og du kan frit vælge mellem de kommunale alkoholbehandlingstilbud

Alt efter de forskellige kommuners indretning af deres alkoholbehandlingstilbud kan du, møde op i deres åbne rådgivning eller kontakte dem pr. telefon.

Der er frit valg mellem alle landets kommuners ambulante alkoholbehandling og du behøver ikke at være bo i den pågældende kommune for at søge hjælp lige netop der. Samtidig er der også mulighed for at være anonym, hvis dette oplyses ved første møde.

Behandlingsgaranti

Fra den dag du kontakter et kommunalt alkoholbehandlingssted med et ønske om behandling, må der ifølge lovgivningen gå maksimalt 14 dage før, at du får et tilbud.