Shoppen

Håndbog for støttepersoner

155,00 kr.

Beskrivelse

Download gratis: Håndbog For Støttepersoner

Denne håndbog er skrevet til dig, der fungerer som støtteperson for voksne med ADHD – enten som professionel støtteperson/hjemmevejleder eller som forælder, partner, ven eller anden pårørende. Håndbogen giver en forståelse for mennesker med ADHD, hvordan de fungerer sammen med andre, og hvordan man hjælper bedst.

Mennesker med ADHD kan have brug for hjælp og støtte inden for mange forskellige områder, men typisk vil de først og fremmest have brug for hjælp til at strukturere og overskue en almindelig hverdag. Når hverdagen fungerer, vil mange andre ting blive lettere. En velfungerende hverdag er således grundlt for, at mennesker med ADHD kan gennemføre en uddannelse, passe et job, have venner, fritidsinteresser og være gode forældre.

Håndbogen giver faktuelle oplysninger om ADHD, symptomer og behandling, og den beskriver de udfordringer, som ADHD medfører i hverdagen.  Den gennemgår samarbejde og kommunikation samt giver en række konkrete eksempler på, hvordan du kan udfylde din rolle som støtteperson. Håndbogen giver eksempler på relevante hjælpemidler i hverdagen og gennemgår den lovgivning, som man ofte vil støde på som støtteperson for mennesker med ADHD.

Den grundlæggende idé bag håndbogen er, at støtten til mennesker med ADHD så vidt muligt skal være hjælp til selvhjælp, altså en hjælp til at strukturere og indlære rutiner, som gør mennesker med ADHD mindre afhængige af din hjælp.

Når du læser denne bog så husk, at ADHD ikke findes i sig selv. Der findes en gruppe mennesker, som har ADHD, men graden og kombinationen af vanskeligheder er fuldstændig individuel. Den enkeltes personlighed, intelligens, ressourcer og livsbetingelser vil desuden have betydning for, hvordan ADHD kommer til udtryk.  Alligevel tror vi, at håndbogen kan være en hjælp i samarbejdet med mennesker med ADHD.

Varenummer (SKU): 1398 Kategori: