Vedligehold venskaber

Det kan bare være rigtig svært at vedligeholde sine venskaber, når man har ADHD.

Det er sjældent med ond hensigt eller fordi man ikke kan lide sine venner længere, at man glemmer fødselsdage eller glemmer at svare på sms’er eller mistede opkald. Men det kan være en god ide, at være på forkant, så dine venner ved, hvad du kæmper med.

Forklar din situation

Fortæl dine venner, at det aldrig er ond vilje, hvis du ikke svarer på deres sms’er eller glemmer at ringe tilbage. Måske kan I lave en aftale om at hvis du ikke svarer inden for samme dag, kan de skrive eller ringe til dig igen.

Du kan også bede dine venner om at minde dig på jeres aftaler. Det er hverken rart for dem eller for dig, hvis du glemmer at møde op.

Få dem til at tage initiativet til kontakt, du kan f.eks. sige: “Jeg vil dig rigtig gerne, men jeg er ikke så god til at tage initiativ, så jeg har brug for, at du hjælper mig.”

Brug dine hjælpemidler

Når du har en aftale eller skal huske en fødselsdag, så sørg for at skrive det ned i din kalender.

Du kan også printe billeder ud af dine nærmeste venner og familie, og bruge dem på din piktogramtavle. Hæng billedet af din ven op på et tidspunkt, hvor du gerne vil ringe til ham eller hende.

Kig i din telefon

Hvis du af og til glemmer de venner, som du ikke har talt med længe, kan du f.eks. gå to mdr. bagud i din besked-historik og se om der er nogle, du trænger til at tale med igen snart.

Inden du tager kontakt med den ven, du ikke har talt med længe, er det en god idé at tænke over, om du har lyst til at tale med vedkommende. Du skal ikke tage kontakt af pligt, men fordi du gerne vil.

Ved at læse jeres tidligere beskeder, har du måske også noget, du kan starte en samtale op med. Hvis din ven f.eks. skulle til eksamen eller jobsamtale sidst i talte sammen, kan du spørge til, hvordan det gik.

Det kan også være at en vennelog er noget for dig. Læs mere om vennelog her

Hvornår passer det ind?

Hvis det er svært at finde tid til at kontakte dine venner, kan du f.eks. kigge i din telefon, når du står i kø ved købmanden.