Netværkskort

Hvor tætte er vi?

Hvorfor netværkskort?

Vi ved at det for mange mennesker med ADHD er mere end almindeligt svært at holde styr på det der ikke kan ses og røres ved. Dette kan være en af årsagerne til at det kan være svært at definere om dine relationer er venner, bekendte, eller noget helt andet. F.eks. hvilken kategori er kollegaer, studiekammerater eller dem man møder igennem evt. fritidsaktiviteter.

Det kan et netværkskort hjælpe med at skabe overblik over. Det giver desuden også et fint indblik i, hvilke mennesker der betyder noget for dig, og som du betyder noget for.

Ide til netværkskort

Lav et netværkskort, hvor du forholder dig til alle dine relationer i dit liv. Det kan være et mindmap, hvor du giver folk forskellige farver alt efter hvor tæt jeres relation er. Du kan også tegne netværkskortet som en skydeskive, hvor dine tætteste relationer findes i cirklen lige omkring centrum.

Netværkskortet kan at skabe overblik og hjælpe dig til at vurdere, hvem der er dine tætte relationer. Er du i tvivl om, hvor tætte I er, så spørg evt. en anden person, hvad de tænker. Prøv at beskrive din relation til den anden person. Hvad laver I, hvornår og hvordan ses I? Mange mennesker vil ret hurtigt kunne placere andre mennesker efter sådan en beskrivelse.

For nogen kan det være en god ide at starte med at inddele alle relationer i grupper efter hvor man kender dem fra. Og derefter hvor tæt man er.