Aftenrutiner

En aftenrutine kan være med til at skabe ro før du skal i seng.

Det kan hjælpe hjernen og kroppen at falde til ro at gennemføre den samme rutine hver aften. Samtidig kan det giver ro i hovedet at du forbereder dig på dagen i morgen.

Begynd med en brainstorm

Lav en brainstorm over, hvad du skal have gjort om aftenen før du kan falde til ro. Det er individuelt, hvad man har det bedste med.

Måske har du opgaver, som du skal have ordnet om aftenen. Andre vælger at fokusere på at skabe en aftenrutine, som gør dem afslappede, rolige og giver dem en god søvn.

Skriv alle de ting ned, som skal ske og nås i løbet af din aften. Få alt med, selv de små ting (fx at tage vitaminer) og når du hjælper andre (fx hjælper dine børn i nattøjet).

Al ting tager tid

Prøv at vurdere, hvor lang tid du bruger på de forskellige ting. Ofte tager ting længere tid end man tror – og tidsoptimisme kan gøre din aften stresset og kaotisk.

Få styr på rækkefølgen

Lav nu rækkefølgen, som viser i hvilken rækkefølge aftenens gøremål skal ske.

Regn baglæns – hvornår skal du i seng?

Når du kender rækkefølgen og tidsforbruget og ved, hvornår du skal i seng, kan du regne baglæns og finde ud af, hvornår du skal starte på aftenens gøremål. På den måde kan du få lavet et skema over din færdige aftenrutine.