Bed banken om hjælp

Hvis du selv har svært ved at få overblik over indtægter, udgifter og eventuelle lån og afdrag, så skal du søge om hjælp til det. Du kan bede din familie eller din bank om at hjælpe dig med at lave en realistisk vurdering af hvor mange penge, der skal sættes af til faste udgifter hver måned, vha. et budget.

Det kan banken gøre

Banken kan oprette en budgetkonto og sørge for, at alle regninger bliver betalt til tiden. Ligeledes kan det være en god idé at få banken til at oprette en madkonto, så du ved, at der altid er penge til mad, selvom det er sidst på måneden.

Hvis du på forhånd ved, at du vil kunne finde på at hæve de penge, der står på budgetkontoen til andre formål, så tal med banken om mulighederne for at sætte en spærring på, så det ikke bliver så let for dig i en fristende situation.

Du kan også aftale, at du kun må hæve et vist beløb hver uge, så du ikke kommer til at bruge hele din løn først på måneden. Du kan få hjælp af banken til at udskifte dit dankort med et hævekort, så du ikke kan overtrække din konto.

Kilde: Det finns altid ett sätt. Lösningsfokus och adhd, Brusewitz, Bysell, Hjerth og Ranch, 2013