Beløn dig selv

Belønninger behøver ikke være forbeholdt den ekstraordinære indsats eller være en dyr parfume eller ny bil. En belønning kan være en dans med din gulvmoppe, når du gør rent. Det kan også være en pause, kop kaffe eller guldkaramel, når du har arbejdet hårdt eller koncentreret dig længe.  Måske er tilfredsstillelsen ved at kunne sætte et ”tjek” på din liste en belønning i sig selv.

Du når længere med belønninger end med straf

At belønne sig selv kan være med til at skabe gode rutiner, så derfor er det vigtigt for din hverdag. Når du belønner dig selv, snyder du din hjerne til at give dig de signalstoffer, der gør dig glad og giver dig lyst til at gøre det igen.

Det samme gælder for positiv tænkning. Når du siger ”det var jeg god til!” fungerer det også som en belønning. Selvom det måske virker lidt fjollet, så hjælper det betydeligt at rose sig selv – og endnu mere, når du siger det højt.

Når det af og til kan gå skævt så husk også at være god ved dig selv. Sig til dig selv: ”nå, det gik ikke så godt denne gang, men jeg giver det et forsøg igen og så tror jeg, det lykkes!”.