Fordriv ventetiden

Når du skal ud at rejse, kan der være rigtig meget ventetid. Og husk, at ferien starter, når du træder ud ad døren. Derfor skal bilturen eller flyveturen også være god. Aktiviteter til at fordrive ventetiden kan være rare at have i baghånden.

Tal med din familie eller dem du rejser med, om hvordan I kan hjælpe hinanden til at finde nogle gode venteaktiviteter.

Forslag til venteaktiviteter

  • Spille/se film på tablet
  • Spille kort
  • Læse bog/blad
  • Høre musik

Venteaktiviteter i lufthavnen

Udover aktiviteterne ovenfor, er der flere muligheder for tidsfordriv i lufthavnen. Man kan bl.a. finde ud til de store vinduer og kigge på fly.

For nogen kan det også være en god oplevelse at gå rundt og kigge på de toldfri butikker. Inden I går ind, så overvej om, der er for mange sanseindtryk. Det kan være meget overvældende med mange mennesker, lyde, dufte og lys.

Børn med på ferien

Skal du fordrive børnenes ventetid, så kan du lave nogle aktivitetsposer.

En aktivitetspose kan f.eks. være en pose med navn, hvor der er plads til nogle små gaver. Udlever en gave til posen med et bestemt interval. Husk på, at der helst skal være nok til både rejsen ud og hjem.

Overvej om der skal være det samme i poserne, hvis du har flere børn. Overvej også om det enkelte barn kan klare overraskelsen, eller om det er bedst, at de ved, hvad næste overraskelse er.

Indhold til aktivitetsposen kan f.eks. være et blad, malebog, opgaver, minispil, dimseting osv.

Kig i webshoppen efter dimseting og aktiviteter til turen.