Aktiviteter ved transport- og ventetid

Transport til og fra ferie vil altid være forbundet med ventetid. Dette gør sig gældende uanset transportform. Derfor er det godt at planlægge nogle aktiviteter, som kan få ventetiden for børnene til at blive lidt sjovere.

Børn med på ferien

Skal du fordrive børnenes ventetid, så kan du lave nogle aktivitetsposer.

En aktivitetspose kan f.eks. være en pose med navn, hvor der er plads til nogle små gaver. Udlever en gave fra posen med et bestemt interval. Husk på, at der helst skal være nok til både rejsen ud og hjem.

Overvej om der skal være det samme i poserne, hvis du har flere børn. Overvej også om det enkelte barn kan klare overraskelsen, eller om det er bedst, at de ved, hvad næste overraskelse er.

Indhold til aktivitetsposen kan f.eks. være et blad, malebog, opgaver, minispil, dimseting osv.

Forbered børnene på den lange tur med nogle af følgende forslag:

  • Udprint et kort over ruten og lav en lille pil, som kan flyttes for hver gang der holdes pause
  • Hent film og serier ned på tabletten – det er f.eks. muligt at hente lovligt fra Netflix
    Fastgør tabletten til nakkestøtten ved at putte den i en klar plastikpose, hvis åbning rulles sammen om en stor køkkenelastik. Spænd elastikken fast om forsædets nakkestøtte

Sørg for, at børnenes vigtigste ting ligger i din rygsæk. Hvis de også gerne vil have en lille rygsæk med legetøj, så fortæl dem hvor mange stykker legetøj, de må tage med i hvilke kategorier, f.eks. én bog, én bamse og én bil. Hvis du har forberedt en aktivitetspose, skal der være plads til den også.