Blog: Min historie om ADHD, der først blev opdaget i en sen alder

Min historie om ADHD, der først blev opdaget i en sen alder

Bag om bloggeren: Michelle er 19 år og ung med ADHD. 

Hej Alle!

Jeg hedder Michelle, er 19 år gammel og går på Kalundborg gymnasium & HF. Jeg går i 3.G på Bioteknologi A linjen og i min fritid går jeg til badminton og træner børn i badminton. Det var lidt om mig, nu vil jeg vil jeg fortælle lidt om min ADHD-oplevelse og historie.

Det startede i 2.G, hvor jeg i sommerferien havde været på Langelandsfestival og allerede den første dag fik jeg et lille angstanfald, der gjorde, at jeg måtte tage hjem. Nogle dage efter prøvede jeg så at tage tilbage, men måtte tage hjem igen dagen efter, da jeg simpelthen ikke kunne holde ud at være der.

Dette var altså starten på en meget lang rejse med stress og angst, hvor jeg gennem 2.G havde det meget svært, både i skolen og derhjemme. Jeg var konstant træt og havde store humørsvingninger, som jeg ikke kunne forklare.

Efter omkring 6-7 måneder hos en psykolog begyndte jeg lige så stille at forstå mine problemer og hun konstaterede, at jeg havde ADHD. Under denne rejse fra at få det at vide og snakke om mine problemer, var der lige pludselig mange ting, der gav mening. Jeg forstod nu meget bedre, hvorfor jeg havde disse problemer, som andre ikke kunne forstå, og hvordan jeg skulle takle det fremover.

Jeg har nu fået medicin og er lige så stille begyndt at kunne arbejde med mig selv og forstå hvordan jeg skal få min hverdag til at fungere på den måde, der er bedst for mig. Jeg er derfor stadig midt i denne lange læringsproces og har stadig dage, der er svære. Men jeg har startet et helt nyt kapitel i mit liv, og det har hjulpet mig rigtig meget til at forstå mig selv.

I starten var det svært at acceptere, eller måske nærmere at forstå ADHD og hvilken betydning den havde for mit liv, men nu er jeg meget gladere og er begyndt at kunne være den glade og positive Michelle, som jeg plejede at være.

Michelle