Blog: Det gode ved at have ADHD

Det gode ved at have ADHD

Bag om bloggeren: Pernille er 20 år og ung med ADHD.

Der er ikke altid fokus på det gode ved ADHD. Men det er vigtigt for mig at sige, at det hele ikke er dårligt. ADHD kan være noget af det bedste. Vores hjerner kan nemlig meget mere, end vi regner med. Folk med ADHD tænker ud af boksen og finder på andre ideer, fordi vi ikke tænker ligesom alle andre. Vi kan måske lige komme på den løsning, som ingen andre ikke lige havde tænkt på – fordi vi, som sagt, tænker ud af boksen. Det er en kæmpe fordel! Vi kan komme med så mange ideer – nogle af dem kan så være helt væk, mens andre kan være super gode.

Folk med ADHD er også mere kreative hvad angår musik, tegning osv. Vi ser verden på en anden måde. Mange mennesker med ADHD, tegner, maler, laver musik eller noget helt andet. Det kan være en måde til at finde den ro, som vi normalt ikke har.

Men det ikke kun med den kreative hjerne, vi rammer plet. Vi er som regel også fulde af energi! Vi kan køre på i så lang tid, og når det bare kører derudaf, så kan vi være svære at få til stoppe igen. Vi kører på fuld hammer, når noget er vigtigt eller bare skal laves færdigt. Vi udstråler en god energi – og det synes jeg er mega fedt!

ADHD er ikke negativt, selvom mange ville mene det. Folk med ADHD føler ekstremt meget, så når vi glade, er vi nærmest lykkelige.

Jeg var faktisk en smule bange for at sige til folk, at jeg havde fået diagnosen ADHD. For hvad nu hvis de så anderledes på mig eller opfattede mig på en anden måde. Men nu er jeg ikke bange mere. I dag er jeg stolt over at kunne fortælle folk, at jeg har ADHD. For jeg har været den samme person hele mit liv, jeg har bare nu fået en diagnose, som gør, at jeg kan få mere hjælp med min skolegang.

Jeg er begyndt at finde mere ro i mig selv ved hjælp af medicin, min kæreste, der hjælper mig, og min familie, som hjælper mig hver eneste dag. Jeg hviler mere i mig selv nu, end jeg har gjort hele mit liv. Mit liv er ved at falde på plads, fordi jeg har fundet ud af, hvorfor jeg ikke er som alle andre og at jeg netop ikke behøver at være som dem. Jeg er mig selv, og folk må bare tage mig som jeg er eller lade mig være.

Jeg har ADHD og jeg er stolt af det!


Her er et billede, Pernille selv har taget.