Shoppen

Sociale relationer

10,00 kr.

Beskrivelse

Download guiden

Udgivelsesår:

2021

Målgruppe:

Denne guide er skrevet til voksne med ADHD/ADD og handler om sociale relationer. Sociale relationer er fx relationer til venner, familie, bekendte og kolleger på arbejdspladsen.

Resumé:

Sociale relationer handler om vores forhold til andre mennesker, både dem vi kender godt og er nært knyttet til og de mennesker, som vi ikke kender, men alligevel skal forholde os til i forskellige sammenhænge.

Mange mennesker med ADHD oplever sociale relationer og situationer som udfordrende, og det kan have flere årsager. Nogle udfordringer er direkte knyttet til kernesymptomerne.

Opmærksomhedsvanskeligheder kan forstyrre evnen til at lytte, og det kan være svært at være i situationer med mange sanseindtryk. Impulsivitet kan resultere i, at man kan komme til at sige eller gøre ting, som sårer andre eller er uhensigtsmæssige. Også hyperaktivitet kan have en indflydelse, da andre kan synes, at man er for meget eller for lidt. Man kan desuden have svært ved at regulere sine følelser, og hvis man ofte har følt sig misforstået eller anderledes, kan det betyde, at man trækker sig fra andre mennesker eller har svært ved at finde relationer, hvor man oplever forståelse.

I denne guide giver vi en række råd og strategier til, hvordan man kan håndtere sociale relationer og forskellige sociale situationer samt træne sociale kompetencer.

Varenummer (SKU): 1654 Kategorier: ,