Shoppen

Overlevelsesguide for børn med ADHD

265,00 kr.

Af John F. Taylor

Beskrivelse

En bog der henvender sig direkte til børn med ADHD. Bogen giver børnene god indsigt i deres diagnose, og de lærer bl.a., hvordan de kan få bedre dage hjemme, i skolen og med venner, og hvordan de kan håndtere stærke følelser som vrede, angst og sorg.

Flere og flere børn bliver diagnosticeret med ADHD – en diagnose, der giver dem en kaotisk hverdag, og som også påvirker deres familier og omgivelser.

Som et ADHD-barn siger: »Det er, som om jeg har 10 tv-kanaler i mit hoved, og jeg ved ikke, hvilken kanal jeg skal se på«.

Børnene har større udfordringer end andre ift. at passe ind, få venner, kunne følge med i skolen og meget mere. Et andet barn siger bl.a.:

»Jeg kan ikke holde orden på mine ting. Mine opgaver bliver væk, og jeg glemmer ting, som jeg skal gøre«.

Ofte ved børn med ADHD godt, at omgivelserne ikke altid kan rumme dem, og de forsøger selv at kontrollere deres lidelse. Men det kan være svært, og det er ikke altid rart at være ‘ham med ADHD’:

»Jeg kan ikke lide at blive stemplet med ADHD. Nogle mennesker tror, at det betyder, at jeg er mærkelig eller uintelligent«.

Overlevelsesguiden er børnenes egen bog, der hjælper dem med at få mere styr på hverdagen. Bogen er fyldt med gode råd, quizzer (som bare er for sjov – man får heldigvis ikke karakterer for dem), huskelister, strategier og aktiviteter. Alt sammen er det med til at give barnet en større forståelse for diagnosen og effektive måder at håndtere den på.

Bogen indeholder bl.a. kapitlerne:

  • Hvad er ADHD?
  • Gør hver dag bedre
  • At få hjælp til ADHD
  • Spis rigtigt
  • Livet derhjemme
  • Seks måder til at klare sig godt i skolen
  • Syv måder at få og beholde venner
  • Otte måder at håndtere stærke følelser på.

John F. Taylor er ph.d. og arbejder som psykolog i egen praksis med familier med børn med ADD og ADHD. Bogen er bearbejdet og oversat fra amerikansk af Anne Skov Jensen.

Varenummer (SKU): 1371 Kategori: