Shoppen

ADHD i skolen

Styrk relationer, opmærksomhed og kommunikation

295,00 kr.

Af Lene Straarup, Mette Holst Bertelsen

Beskrivelse

Her får du som lærer eller pædagog en række konkrete strategier, som hjælper til at nedbringe konflikter og skældud, og som skaber en mere positiv stemning i klasseværelset for alle. Ved at styrke relationer, opmærksomhed og kommunikation kan lærere og pædagoger hjælpe børn til bedre trivsel i klassen.

ADHD I SKOLEN er en let tilgængelig grundbog til lærere og pædagoger. Bogen giver teoretisk forståelse og praktisk inspiration til det daglige arbejde i og uden for klassen med alle børn – med eller uden diagnosen ADHD.

ADHD I SKOLEN tilbyder lærere og pædagoger et mind set og en række konkrete strategier, som hjælper til at nedbringe konflikter og skældud, og som skaber en mere positiv stemning i klasseværelset for alle. Bogen kan være med til at styrke læreres og pædagogers tro på deres egne muligheder for at støtte og hjælpe børn til bedre trivsel i klassen.

Bogen er bygget op over en model med tre grundsten, der altid er i spil:

  • Opbygning og styrkelse af relationen
  • Brug af anvendt opmærksomhed
  • Bevidsthed om, hvad og hvordan der kommunikeres.

På den baggrund behandler bogen fire emner:

  • Forældresamarbejde, som kan være særligt udfordret og konfliktfyldt, når et barn har ADHD.
  • Klasseledelse og styrkelse af børnefællesskabet, som er helt uundværligt for børn med ADHD og deres klassekammerater – men hvordan skal der ledes – på både makro- og mikroplan?
  • Håndtering af konflikter, som der kan være mange af i kølvandet på impulsive, uopmærksomme og let stressbare børn.
  • Udvikling af egen praksis, som er en fortløbende proces for og med én selv i lærerrollen og gerne med en kollega som sparringspartner.

Bogen kan bruges som opslagsbog. Man behøver ikke at læse den fra ende til anden, men kan dykke ned i de kapitler, som man har brug for.

Varenummer (SKU): 1442 Kategorier: ,