Psykoedukation

Mulighederne for at lære at mestre hverdagens udfordringer øges, hvis du har forståelse for, hvordan ADHD’en spiller ind på dine udfordringer.

Psykoedukation handler om at få viden om ADHD/ADD, de problemstillinger, som ADHD/ADD kan medføre, behandlingsmuligheder og ikke mindst, hvad du selv kan gøre for at tackle vanskelighederne i hverdagen. Jo bedre du forstår ADHD og dens betydning for adfærd, reaktioner og følelser, desto større mulighed har du for at udvikle strategier til at håndtere udfordringerne.

Psykoedukation burde være et tilbud til alle, der får stillet diagnosen, men sådan er det desværre ikke. Hvis du ikke får et tilbud om psykoedukation, er du mulighed for at få den nødvendige viden på et kursus i ADHD-foreningen. Du har også mulighed for at booke et individuelt rådgivningsforløb med en af vores konsulenter, en session på 60 minutter koster 850 kr. Er du interesseret i individuel rådgivning, så kontakt Tanja Kaas Thomsen på 53729905 eller tkt@adhd.dk.

Opsøg viden om ADHD

Her på hjemmesiden eller i bøger kan du også læse om ADHD/ADD og få gode råd. Det er vigtigt, at du bliver fortrolig med din ADHD, så livet bliver lettere og bedre for dig. Du kan også finde strategier i ADHD-foreningens Mestringsbank.

Mød andre med ADHD

I ADHD-foreningens lokalafdelinger kan du møde andre med ADHD/ADD fx i netværksgrupper. Det kan være meget hjælpsomt at høre, hvordan andre oplever deres ADHD/ADD og høre, hvordan de takler det. Nogle lokalafdelinger har også mestringsgrupper for voksne med ADHD/ADD. Find din lokalafdeling her.