Psykiatere: Almen praksis kan godt behandle flere patienter med depression – men ikke med ADHD

30/05/2024

Christian Legind, næstforperson i Dansk Psykiatrisk Selskab (DPS), frygter ikke for behandlingskvaliteten, hvis de praktiserende læger som foreslået af Sundhedsstyrelsen skal overtage og igangsætte behandlingen af unge med depression. Men selskabet er bekymret, hvis psykiaterne skal give slip på patienter med ADHD.

”Udredningen og opstart af behandling bør placeres hos en speciallæge i psykiatri, for det er ret komplekst at diagnosticere ADHD. Der kan være mange symptombilleder, som ser ud til at være ADHD, men i virkeligheden kan være autisme, bipolar lidelse, personlighedsforstyrrelse eller andre sygdomme,” siger Christian Legind.

”Opstart af behandlingen er heller ikke helt ukompliceret. Halvdelen af de patienter, der starter på medicinsk ADHD-behandling, vil være stoppet igen efter et år på grund af manglende effekt eller bivirkninger. Så det er vigtigt, at man løbende kan justere eller optimere behandlingen, og det kan være ret komplekst. Men når først behandlingen er stabiliseret, kan egen læge sagtens overtage.”

Læs artiklen: Psykiatere: Almen praksis kan godt behandle flere patienter med depression – men ikke med ADHD (sundhedspolitisktidsskrift.dk)