Nytårshilsen fra ADHD-foreningen

08/01/2024

Kære Alle,

Så har 2024 ramt os på smukkeste vis. Med hurtige skridt og højt tempo. Præcis, som vi elsker det i ADHD-foreningen.

Der er altid store forventninger til et nyt år. Alt dette oveni en hverdag, som kan synes travl nok, hvor tiden i forvejen ikke slår helt til, og hvor det at leve med ADHD kan opleves som at være på overarbejde. I skal vide, at vi ser jer. I skal vide, at vi forstår jer. I skal vide, at vi gør alt, hvad vi kan for at skabe bedre rammer. Og I skal vide, at vi aldrig giver op.

Året 2023 har været vildt. Vi har fulgt jeres kampe og vi har konstant arbejdet på at imødekomme flest muligt. Alligevel kan vi sidde med følelsen af at ville ønske, at vi kunne gøre meget mere. For mange flere. Vi hader, at vi er begrænset i vores indsatser, der virker, og at vi ikke er prioriteret på Finansloven og med SSA-reserven. Vi har brug for mere fokus og at ADHD vægtes mere.

Men vi giver selvfølgelig ikke op. Vi udnytter hver en time og hver en krone til blandt andet at igangsætte:

• Mestringsgrupper for voksne, som venter på at komme til i psykiatrien
• Mestringsgrupper for voksne med ADHD/ADD
• Medlemswebinar, hvor næsten 800 var tilmeldt
• Kurser for unge og deres forældre
• Forældreweekend og kurser
• Fokus på at skabe gode løsninger for gravide kvinder med ADHD
• Uddannelse for unge med ADHD/ADD
• Redskaber til arbejdspladser
• En bunke af frivillige og nære aktiviteter i vores 13 lokalafdelinger

Dertil er et af vores kerneområder rådgivning. Vi højprioriterer den funktion, og 2023 var budgetlagt med 1687,5 rådgivningstimer. Desværre må vi endnu en gang sande, at det på ingen måde er nok.

Foreningen har derfor løbende tilført ekstra ressourcer hver gang, det var muligt. Vi har øget indsatsen fra 2022 til 2023 med 50% og har anvendt 38% flere midler på rådgivning, men har ikke længere mulighed for at øge kapaciteten, da det er egenfinansiering. Det betyder, at mennesker med ADHD lades i stikken. Og det betyder, at vi dagligt hører de tragiske historier om, at børn, unge og voksne får det værre, ligesom deres pårørende gør det.

Sådan kunne vi blive ved. For vi gør så meget, men behovet er så meget større.

Gæt derfor, hvad vi ønsker os for 2024? Du gættede rigtigt. Prioritering af ADHD/ADD på Finansloven.

Vi ønsker os, at Folketinget bliver enige om, at det selvfølgelig er et samfundsmæssigt ansvar at prioritere ADHD & ADD, så vi kan igangsætte og implementere de indsatser, der virker. For de findes.

2024, vi er klar til dig. Og vi er klar til endnu et år sammen med jer.

Trish Nymark
Konstitueret formand

Camilla Louise Ganzhorn
Direktør