Nye retningslinjer for henholdsvis ADHD, depression og skizofreni er klar

14/12/2023

Så er de tre første DMPG-retningslinjer udgivet og på vej ud i klinisk praksis. Det gælder retningslinjer for ADHD, depression og skizofreni.

Retningslinjerne udfylder store tomrum, som er opstået siden Sundhedsstyrelsens stop for udgivelse af nationale kliniske retningslinjer (NKR) for et år siden, da bevillingerne hertil løb ud. Det betød, at flere af de hidtidige retningslinjer blev stemplet ‘Ikke gældende’. Og på ADHD-området havde det også den konsekvens, at psykiatere lukkede dørene for mennesker, der ville udredes.

Læs artiklen: Nye retningslinjer for henholdsvis ADHD, depression og skizofreni er klar (medicinsktidsskrift.dk)

Læs også:

ADHD-foreningen: Godt at hospitalerne har fået retningslinjer, men det haster stadig med den private sektor

Den nye retningslinje for udredning af ADHD blandt voksne i hospitalsregi er den første af sin art i regi af DMPG og bliver hilst velkommen af ADHD-foreningen, der ser det som tegn på, at ADHD er en lidelse, der bliver taget meget alvorligt.

Dog efterlyser man stadig de manglende guidelines for den private sektor, hvor langt de fleste voksne får deres udredning lige nu.

“Vi er oprigtigt glade for, at retningslinjer på vores område er prioriteret så højt. Men vi må bare konstatere, at der efter mange måneders tomrum stadig ikke findes gældende retningslinjer, som omfatter den udredning og behandling af ADHD, der foregår hos de privatpraktiserende psykiatere, og som pt. udgør langt hovedparten af al diagnosticering,” siger Camilla Ganzhorn, direktør i ADHD-foreningen.

Læs artiklen: ADHD-foreningen: Godt at hospitalerne har fået retningslinjer, men det haster stadig med den private sektor (medicinsktidsskrift.dk)