Nicoline

En historie om at føle sig krænket

Jeg var på strandtur med min plejefamilie for nogle år siden. Jeg havde fået en ny bikini, for mine bryster var vokset en del siden sidste sommer, selvom jeg kun var 12 år. Jeg kunne ikke passe den gamle bikini mere. Nogle piger får tidligt bryster, andre gør ikke. Jeg begyndte at få bryster, da jeg var 11 år.

 

Der var rigtig mange på stranden den dag. Især mange unge. Jeg lagde mærke til, at mange af de ældre piger gik frem og tilbage på stranden på sådan en særlig måde, som jeg synes, så godt ud. Det ville jeg også gøre, så jeg sagde til min plejemor, at jeg lige ville gå en tur i strandkanten.

 

Min plejemor sagde, det var i orden, men at jeg skulle holde øje med, hvor hun var. Og det gjorde jeg.

 

Ikke så langt fra os lå der nogle ældre fyre. Jeg synes, de så flinke ud. De smilede til mig og sagde, jeg skulle komme hen til dem. Det kunne der vel ikke ske noget ved. Først snakkede de bare med mig, men pludselig stillede de sig helt tæt omkring mig og spurgte, om jeg godt kunne lide drenge og alt sådan noget. De sagde også noget om min krop og mine bryster. Jeg blev så forskrækket og forsøgte at gøre mig fri. Til sidst lod de mig gå. De grinede, og jeg skyndte mig hen til min plejefamilie, som heldigvis havde holdt øje med mig.

 

Min plejemor trøstede mig. Hun talte med mig om at sende signaler til andre på. Om den måde jeg opfører mig på, bevæger mig på og klæder mig på. At de signaler godt kan misforstås af andre. Og at nogle fyre måske godt kan tro, jeg gerne vil have, at de interesserer sig for mig og rører ved min krop, selvom jeg slet ikke vil have det. Vi talte også om at forstå andres kropssprog og forstå, hvad de vil eller tænker på. Min plejemor sagde, at hun godt kunne se på fyrene, at de var på udkig efter at være sammen med piger på en måde, som ikke passede til mig og min alder. Dengang forstod jeg det ikke helt, men nu ved jeg godt, at de ældre fyre på stranden ville mere og andet end kun at snakke med mig. Dengang synes jeg bare, de virkede flinke.

 

Min plejemor sagde, at det mest vigtige er, at jeg ikke siger ja til noget, jeg ikke har det godt med eller ikke selv vil og i det hele taget passer godt på mig selv. Jeg prøver virkelig at passe godt på mig selv, for jeg ved godt, at der kan ske ting, jeg ikke vil være med til, hvis jeg glemmer det.

 

Jeg håber, at du også passer godt på dig selv

Hilsen Nicoline

 

Snak sammen med andre om disse spørgsmål til fortællingen 

  • Hvad er det, der sker med Nicolines krop?
  • Hvorfor vil Nicoline gerne gå frem og tilbage på stranden som de ældre piger?
  • Hvad tror du, Nicoline mener med, at pigerne gik på sådan en særlig interessant måde?
  • Var det en god ide, at Nicoline gik hen til de ældre fyre?
  • Hvad synes du, Nicoline skulle have gjort?
  • Hvad er kropssprog for noget?
  • Hvorfor blev Nicoline forskrækket over det, de ældre fyre gjorde og sagde?
  • Hvad mener Nicoline med, at de ældre fyre ville mere og andet end bare at snakke med hende?
  • Nicoline skriver, at hun gerne vil passe godt på sig selv. Kan du give nogle råd til, hvordan du og dine venner kan passe godt på jer selv som teenagere?

 

Hvis du vil vide mere om at være teenager, kan du læse denne Teenage Guide udgivet af Sundhedsstyrelsen. Du finder guiden her https://www.sst.dk/da/udgivelser/2015//-/media/Udgivelser/2014/Teenageguide.ashx