Mie

En historie om at finde en kæreste på internettet

Hej. Jeg hedder Mie. Jeg er 15 år og bor sammen med min mor og lillesøster. Jeg går på en skole for unge, der har svært ved at gå i en helt almindelig skole. Mit problem er, at jeg kan have svært ved at koncentrere mig om skolearbejdet. Jeg bliver let forstyrret. Jeg kan også godt være langsommere end andre unge til at løse forskellige opgaver og har brug for ekstra tid og hjælp. Og så er jeg for resten meget genert. Helt vildt genert, siger min mor.

Måske er det derfor, jeg ikke har prøvet at være kæreste med en. Altså ikke før nu.

 

Jeg er super god til engelsk. Alle siger, jeg har sprogøre. Jeg kan også godt lide engelsk og skriver tit på engelsk, når jeg skriver sammen med andre på nettet. Der er særlig en, jeg skriver sammen med. Og vi har aftalt, at vi ikke kun er venner, men at vi også er kærester. Han hedder Michael. Han er kun et år ældre end mig.

 

Vi har mødt hinanden gennem en gruppe på internettet for os, der godt kan lide tegneserier. Jeg er nemlig også vild med at tegne og læse tegneserier ligesom Michael er.

Det begyndte med, at vi bare skrev sammen om tegneserier. En dag sendte han en personlig besked og spurgte, om jeg havde lyst til at skrive lidt mere privat sammen med ham.

Jeg var i tvivl, for jeg kendte ham jo ikke. Men så talte jeg med min mor om det. Hun gav nogle gode råd til mig om at skrive sammen med en, jeg faktisk aldrig havde set i virkeligheden. Hun sagde, at jeg skulle passe godt på mig selv, men at der også kunne komme noget godt ud af at have en internetven.

 

Nu har Michael og jeg skrevet sammen i snart et år. Vi FaceTimer også. Nogle gange kysser vi på skærmen, når vi har sagt godnat. Jeg har flere billeder af ham. Især mange skærmbilleder. Det har han også af mig. Han har vist mig, hvordan hans værelse ser ud. Og jeg har hilst på hans forældre. Michael har også hilst på min familie. Juleaften FaceTimede vi, så vi kunne se, hvordan vi holdt jul hver især. Det var så hyggeligt.

Jeg håber, jeg kan mødes med ham en dag hos ham eller mig. Men indtil nu synes vi begge to, at det er ok at være internetkærester.

Han har sagt, at han elsker mig. Jeg elsker også ham.

 

 

 

Snak sammen med andre om disse spørgsmål til fortællingen 

  • Hvorfor er Mie i tvivl om at skrive sammen med Michael?
  • Hvad tænker du om, at Mie talte med sin mor om det med Michael? Vil du også gøre det?
  • Hvilke gode råd om at være på nettet tror du, at Mies mor gav hende?
  • Hvilke råd vil du give til unge, der søger venner eller kærester på nettet?
  • Har du prøvet at finde nye venner eller kærester på nettet? Var det en god oplevelse? Eller oplevede du problemer med det?
  • Er det en god måde at være kærester på, når man er internetkærester? Fordele/ulemper?
  • Kan man være forelsket i en, man aldrig har set i virkeligheden? Og hvordan kan man vide, om man er forelsket eller ej?