Sorteringssystemer

Tøjvask er en proces, som har mange trin. Første skridt er sortering af tøjet inden vask. Med et sorteringssystem kan det blive nemmere at komme i gang.

En kurv til hver vask

Indret et sorteringssystem, hvor du har en kurv til hver type vask. Når en kurv er fuld, er det tid til at vaske.

  1. Begynd med at finde ud af, hvor mange forskellige typer vaske, du vasker. Normalt bliver tøjet både sorteret i forhold til farver og temperaturer. Der findes også tekstiler, som fx uld og silke, som skal vaskes på særlige uld/skåneprogrammer.
  2. Vær kritisk i forhold til antallet af forskellige typer og  prøv at undgå at antallet af kurve bliver alt for omfattende. Overvej, om nogle ting kan vaskes sammen, hvis du fx ikke har så meget af det og sjældent har nok til en hel vask.
  3. Anskaf dig det antal kurve, som du har brug for. Det kan både være kurve, poser, kasser eller skuffer. Prøv at finde en beholder, som har en størrelse, som passer med en vask (den mængde, som kan være i din vaskemaskine)
  4. Mærk dine kurve, så du tydeligt kan se hvilken type vask, der skal i kurven. Det kan være vasketøjets farver, vasketemperatur og program på vaskemaskinen.
  5. Gå i gang med at bruge det. Begynd med at sortere det vasketøj, som du allerede har.

Overvej også