Få de bedste noter

Gode notater hjælper til hurtigt at kunne overskue stoffet, huske undervisningen og genfinde relevante pointer

Når du læser en tekst, eller er til undervisning, så kan det være en god ide at tage noter, så du hurtigt kan genfinde relevante passage, emner og huske ved de enkelte tekster eller afsnit handler om.

Der er mange teknikker til, hvordan du bedst tager noter. Nogle kan være at farve inddele if forhold til bestemte emner, andre kan være at have opsamlingsark, hvor du har påført, de relevante pointer fra teksten og markeret sidetal og evt. afsnit, så du hurtigt kan finde det igen.

Der findes mange bøger om studie- og notatteknik, hvor du kan blive inspireret til en række nye og anderledes måde at læse en tekst på.

Brug aktiv notatteknik

Skriv noter mens du lytter, så du holder dig i gang og på den måde bliver mere opmærksom. Noter kan også være i form af tegninger. Det kaldes sketch noting.

Optag undervisningen

Når du er til undervisning kan det være svært at arbejde aktivt med stoffet, fordi man tænker, at man ikke både kan tage noter og lytte. Her kan det være en hjælp at optage undervisningen, så du kan lytte til den derhjemme og arbejde aktivt med den (men husk at spørge underviseren om lov først).

Stoffet i hænderne flere gange

Tænk på, at du gerne skal have teksten eller undervisningsstoffet i hænderne flere gange. Det er altså ikke nok at læse dagens tekst en gang. Den skal måske læses tre gange, men på tre forskellige måder. Det samme med undervisningen. Den skal måske høres i klassen, derefter høres igen hjemme og endelige skal den deles op i mindre bidder, som skal genhøres, mens der skrives noter.