Hofretter
Retter eller menuer (forret, hovedret og dessert), som egner sig til gæster. Hav et lille udvalg af hofretter, som du ved smager godt og er nemme for dig at lave. Det kan være retter, som du ofte har lavet med succes – og som er tilpas flotte eller festlige til at være festmad.
Vælg gerne nogle retter, som kan laves på forhånd eller hvor det meste kan laves på forhånd, så du undgår at stresse over det, når gæsterne er kommet.
Få samlet og beskrevet dine hofretter, så du nemt og hurtigt kan planlægge en fest eller en middag med venner.
Med tiden kan du få lavet dig en helt “Fester og Gæster bog”, hvor du samler alle dine hofretter, fødselsdag-menuer, opskrifter på kage til klassen, kagemand, julefrokost, forslag til nem bordpynt – og alt det andet, som er godt at have styr på, når den står på fester og gæster.
Nødretter
Retter som nemt og hurtigt kan sammensættes af færdigvarer fra glas, frost eller pulver. Det kan være frikadeller fra frost med ovnkartofler, grønne bønner (frost) og pulversauce. Eller det kan være kødsauce (med pastasauce på glas) og spaghetti.
Du bruger nødretterne på de dage, hvor planen er skredet – og du ikke har fået købt ind til den ret, som stod på madplanen. På den måde får du stadig hjemmelavet mad og undgår at købe fastfood.