Involver andre i studierne

Har du svært ved at overholde deadlines, og har du behov for aktiv læring, er det en god ide at involvere andre

Find en studiegruppe og involver andre mennesker

Det kan være en rigtig god ide at finde en studiegruppe eller selv tage initiativ til en gruppe. I en studiegruppe får du mulighed for at praktisere aktiv læring, når I diskuterer, reflekterer og sammen forbereder jer til undervisningen.

For mange kan det være rigtigt godt for indlæringen, at høre andre fortælle, hvordan de forstår stoffet og selv få lov at genfortælle eller forklare for andre. Det kan også være en hjælp at lave skriftlige afleveringer eller gå til eksamen som en gruppe, fordi gruppen vil være med til at skabe rammer og struktur omkring jeres proces og produkt.

Fortæl om din ADHD eller ADD og vær åben

Vær åben om dine vanskeligheder, når du kan se, at folk omkring dig ikke forstår dine reaktioner eller ikke synes du gør, som de forventer.

Fortæl fx dine medstuderende og undervisere om din ADHD eller ADD. Vær specifik og forklar, hvordan du er udfordret eller hvad du har brug for.

Det er måske også muligt for dig at få få en professionel støtte fx en SPS støtte – snak med studievejledningen om dette og om, hvilke andre tilbud de har.