Bedre koncentration

Det kan være svært at holde koncentrationen i længere tid ad gangen, men der er flere forskellige måder, som kan hjælpe dig, så du kan holde ud lidt længere.

1. Vær aktiv imens

Når du er til møder, foredrag, læser lange tekster eller har andre stillesiddende opgaver, der kræver din vedvarende koncentration, kan det være en god idé at være fysisk aktiv imens, fx ved at beskæftige dine hænder.

Der findes mange forskellige muligheder for at beskæftige dine hænder for at bevare koncentrationen. Find noget at lave imens som ikke larmer, f.eks. at strikke eller tegne, du kan også finde noget at pille ved, eks. en rosenkrans, Putty eller såkaldte tangles.

2. Stol med mulighed for bevægelse

Hvis du har megen uro i kroppen, og derfor svært ved at sidde stille, kan du f.eks. sidde på en kuglepude eller en stol med mulighed for bevægelse. Der findes også taburetter, som gør det muligt at bevæge benene, uden at det forstyrrer andre. Tænk på, at når du bevæger dig, så hjælper du hjernen til at kunne koncentrere sig bedre.

3. Hold styr på tiden

At holde styr på tiden kan hjælpe dig med at beholde tidsfornemmelsen, og du behøver derfor ikke at sidde og tænke på, hvornår du mon er færdig. Du kan holde styr på tiden ved at sætte et nedtællingsur på din mobil, med en timetimer eller på anden måde være opmærksom på tiden.

4. Hold pauser

De lange seje træk er nemmere at komme igennem, hvis du indimellem kan komme lidt væk fra opgaven. Hold mange pauser og husk, at det ikke er nogen skam at bede om en pause, når koncentrationen svigter.

Der kan også være andre måder for dig at holde koncentrationen på, så prøv dig frem og brug de strategier, der virker for dig.