Træn sociale relationer

Vær ærlig omkring dine udfordringer, tag ved lære af de bedste og bed om feedback

Pas godt på dig selv

Hvis du ved, at du kan blive udfordret i sociale relationer, og du tænker at andre kan undre sig over din adfærd, så vær ærlig omkring det.

Beskriv dine vanskeligheder

Find gode måder at beskrive dine udfordringer på, som forklarer, hvorfor du måske opfører dig anderledes i nogle situationer. Du behøver ikke nødvendigvis forklare, at du har ADHD. Faktisk er det en langt større hjælp for dine kolleger at høre om de konkrete udfordringer og at din adfærd ofte er din strategi for at håndtere situationen. Mange gange vil de også sætte pris på at få at vide, hvordan de kan hjælpe dig i situationen.

Lær af de bedste

Tænk på sociale kompetencer som noget, der skal trænes og brug dine kolleger som kilder til information om god social adfærd. Se på dine kolleger og forsøg at kopiere det, som de lykkes med i relationer. Sørg for at vælge de bedste, dem som virkeligt mestrer de sociale kompetencer, når du skal aflure hemmelighederne.

Bed om feedback

Fortæl dine kolleger, at du gerne vil blive bedre til det sociale på arbejdspladsen, og at du derfor har brug for deres hjælp. Giv dine kolleger lov til at være nysgerrig og spørge ind til din adfærd. Bed dem fortælle dig det, hvis din adfærd forstyrrer eller er uhensigtsmæssig.