Julegaveindkøb

Juleøkonomien kan være svært at holde styr på. Planlægning, budget og små gode fif kan hjælpe dig på vej

Det kan være svært at modstå fristelserne, når butikkerne laver smukke udsmykninger og reklamerer med ting du skal købe, for at du kan få den ’perfekte jul’. Den moderne juletid kan få det til at ligne, at jo flere penge man bruger, jo bedre jul får man. Men sådan er det ikke!

Julens budskab er på mange måder glæde og nærvær, så lad ikke stress over regningerne og overskredne budgetter slå dig ud af kurs. Her finder du nogle tips til, hvordan du kan kontrollere juleudgifterne, før de kontrollerer dig.

Lav et julebudget

Med en plan over dine juleudgifter, kan du få et overblik over, hvornår du skal gå i gang med at købe gaver, for at nå det hele. Planen kan indeholde hvad, hvor og hvornår dine gaver skal købes.

Planen gør også, at du kan nå at undersøge, hvilke butikker der måske har dine gaver på tilbud.

Har du planen færdig i god tid så sæt penge til side, så du med sikkerhed har råd til de gaver, som står på din plan.

Tag ud og kig uden penge

Det kan være en god idé at tage på juleindkøb – eller rettere inspiration, uden at medbringe penge eller dankort. På den måde kan du ikke købe noget, men kun planlægge dine indkøb. Du kan dermed undersøge udvalget, sammenligne priser i forskellige butikker og derefter tilføje dine beslutninger til din plan over juleudgifterne.

 Tænk over hvilken dag du tager på indkøb

December måned er formentlig den måned, hvor butikkerne har mest travlt. Der er mange mennesker, som skal købe alle deres gaver, og de fleste gør det på samme tid – nemlig i weekenden.

Det kan være nemt at miste overblikket, hvis der er mange mennesker i butikken, og måske har du svært ved at finde den gave, som du skal bruge for bare mennesker. Tænk derfor over, hvilken dag du tager afsted på indkøb. Måske en hverdagsformiddag, hvis du kan tage fri fra arbejde, eller måske allerede i november, hvor det store julegaverace ikke helt er startet endnu.