Den 1-7. december
I denne uge plejer jeg at købe:
- Julegaver
- Flæskesteg
- Medister
- Anden
Jeg fryser kødet, indtil det skal bruges. Jeg tjekker også tilbudsaviserne, som ofte har gode priser.
Inden jeg tager af sted på indkøb laver jeg en liste med:
- Hvad jeg skal købe af mad og hvor
- Hvilke gaver jeg skal købe og hvor
Den 8-15. december
Hvis du sender julekort, ligesom jeg gør, så er det tid til at tænke på det nu. Nogle år har jeg lavet dem selv sammen med børnene. Andre år har jeg købt dem færdiglavede. Nogle år har jeg sendt mine julehilsner som e-kort.
Når jeg skriver julekort, gør jeg det til en lille jule-hyggestund for mig selv med fx en kop varm kakao og en skål juleslik.
Den 16-20. december
I disse dage plejer jeg at slappe af, men nogle år har jeg også brugt dagene på:
- At bage småkager med børnene
- Gøre rent og få bund i vasketøjskurven
Den 21. december
- And og steg lægges til optøning i køleskabet
Den 22. december
- Smutte mandler og hakke dem. Gemme 2-3 flotte hele mandler
- Rydde lidt op og gøre klar til overnattende gæster
Den 23. december
- Koge risengrød til risalamande
- Koge og pille små kartofler
- Stege anden, partere den og stille på køl
- Lave saucen
Den 24. december
Morgen/formiddag
- Skrælle kartofler
- Finde fade og skåle til anretning af julemiddagen
- Dække bordet
Over middag
- Stege flæskestegen
- Lave risalamanden
Ved 16.30-tiden
- Koge kartofler
- Brune de brunede kartofler
- Varme andestegen
- Varme saucen og rødkålen