Shopping

Er det ved at være tid til at forny noget af din garderobe, eller er der en i din familie eller vennekreds, som skal have en fødselsdagsgave? Her er nogle små tips til, hvordan du undgår impulskøb og holder dit budget.

Hvis du mangler nye ting til hjemmet eller garderoben, eller du har en begivenhed i kalenderen, som kræver, at du skal medbringe en gave, så kan det være en god idé at have besluttet, hvad du skal købe på forhånd.

Lav en plan

Hvis du ikke helt er klar over, hvilket par bukser du skal købe, eller hvad du skal medbringe i gave, så tag ud og kig i butikkerne uden penge eller dankort. Det kan være en god idé at lægge en plan for, hvad du vil købe, inden du står i butikken med mulighed for at bruge penge.

Ved at tage ud og kigge i butikkerne uden at medbringe penge eller dankort gør, at du kan sammenligne priser, prøve tøj og dermed finde ud af, hvor og hvad du skal købe.

Skriv det ned, sådan du kan tage ud og bruge penge på det, som du på forhånd har besluttet dig for at købe.

Følg en plan

For at følge din plan kan det være en fordel at handle ind i butikker, som du kender. Eksempelvis i det center eller den butik som du handler mest i, eller i den butik hvor du fandt, hvad du skal købe, da du var på udkig uden dine penge.

Vær også opmærksom på at salgspersonale i butikker er trænet til at få dig til at bruge penge. For mennesker med ADHD, kan det være svært at modstå deres tilbud. Følg din plan og sig ”Nej tak, ikke i dag”, hvis en sælger forsøger at få dig til at købe noget, som ikke står på din plan.