Indkøbsliste

Hvis du gerne vil huske, hvad du skal købe og undgå at blive overvældet, når du står i butikken, så er indkøbslisten en god strategi. Når du laver indkøbslisten, så overvej nogle af disse tips:

1. Lav listen på forhånd

En indkøbsliste skal naturligvis skrives, inden du begiver dig ned i butikken. Tænk også på at lave listen uden at stresse over det. Tag dig god tid, gør det i et roligt øjeblik, så du ikke glemmer noget. For nogle er det nemmere at huske, hvad man mangler, hvis man går rundt i huset, åbner skabe og kigger i de forskellige rum, mens man skriver op, hvad man mangler.

Brug de systemer, som du allerede har til at holde styr på dine opgaver og aftaler, og læg fx opgaven med at lave indkøbsliste ind i din ugeplan og lav den på et fast tidspunkt, fx når du laver madplan/ugeplan for den kommende uge.

2. Lav listen løbende

Andre har en blok liggende eller har en tavle på væggen (ofte i køkkenet), hvor man løbende skriver op, når man opdager, at man mangler noget eller fx bruger det sidste salt, toiletpapir eller olivenolie.

3. Hav en standardliste

Det kan være en hjælp at lave sig en standardliste med alle de varer, som man jævnligt køber. Listen kan være en inspiration, når du skal lave den aktuelle liste, fordi den kan huske dig på ting, som du måske har glemt.

4. Lav listen på din telefon

Hvis du har din liste liggende på din telefon (både hvis du laver den løbede eller bare fra gang til gang) er der større sandsynlighed for, at du husker at få den med.