Selve ferien

Forberedelser til ferien

Planlæg inden afrejse, hvad der skal ske, på hvilke dage. Involvér alle der skal med om, hvad der skal ske og lav evt. en mappe for rejsen:

  • Hver dag har sin egen plastiklomme, skriv gerne dagens navn på plastiklommen
  • Lav en tidsplan for hver enkelt dag og gør gerne dagenes struktur nogenlunde ens
  • Hvis muligt, så køb billetter til seværdighederne på forhånd
  • Hvis du/I bruger piktogrammer derhjemme, så tag dem gerne med
  • Skift mellem at bestemme, hvad der skal ske. Alle får deres ”egen” dag, og kan bestemme en seværdighed

Den første dag

Når I lander, der hvor I skal være resten af ferien, så husk på, at alle er trætte efter rejsen og giv gerne tid til en lille lur.

Lad være med at planlægge noget stort på første dag. I kan f.eks. gå en lille tur rundt i området, men gå ikke længere væk, end at I kan gå tilbage på toilettet. Hvis I ikke allerede har undersøgt det hjemmefra, kan I finde ud af, hvor man kan købe lidt ind eller hvor maden bliver serveret, hvis I f.eks. har bestilt morgenmad eller all inclusive.

Husk på, at det kan tage tid at vende sig til de mange nye indtryk. Tag de nemmeste løsninger – hvis det er muligt, så tag maden med til der, hvor I bor.

Gode huskeregler

  • Giv alle mulighed for at ”stemple ud” – det er ikke hyggeligt, hvis man bliver tvunget til at være sammen
  • Hvis du tager medicin, skal du forsøge at opretholde medicinrutinerne – husk at tage højde for evt. tidsforskelle

Den sidste dag

Hold den sidste dag lidt ligesom den første. Lad være med at tage ud, bliv hellere i området. Sørg for at få pakket alle jeres ting sammen i god tid – brug evt. pakkelisterne til at være sikre på, at alt kommer med.

Hvis I skal med bus eller taxa til lufthavnen og der går lang tid fra, I skal tjekke ud, til bussen kommer, kan I spørge, om der er et sted, hvor I kan opbevare jeres bagage. Så behøver I ikke holde øje med den, og har tid til at gå lidt rundt sige og mentalt ”farvel” til stedet.

Husk på, at hjemturen gerne skal være lige så god som turen ud. Se evt. forslag til hvordan I kommer gennem biltur eller flyvetur.

På ferie med børn

Hvis I har børn med på jeres ferie, så læs mere om ”ferie i børnehøjde” her:

Ferie i børnehøjde