Forslag til destinationer

Ferie i Danmark

  • Er tæt på – tager ikke lang tid at komme til rejsemålet
  • Alle taler sproget
  • Man kan bruge sin telefon.

Endnu en fordel ved at holde ferie i Danmark er, at det er muligt at bruge et ledsagerkort. Kortet dokumenterer et behov for at have en ledsager med i f.eks. bus, tog, metro, museum, teater eller forlystelsesparker.  Læs mere om fordelene ved et ledsagerkort.

Ny tidszone

Når du skal vælge destination, bør du også overveje tidsforskellen, som kan betyde meget for din ferie. Især hvis ferien ikke er særlig lang.

Hvis der er tidsforskel i forhold til det land, du rejser til, skal du beslutte dig for, hvordan du bedst kan regulere medicinen. Er det bedst, at du indstiller dig på den nye tid, allerede inden du tager af sted, eller er det bedst at vente, til du lander der, hvor du skal være?

Vær også opmærksom på at tidsforskellen kan give jetlag og forstyrre din døgnrytme. Her kan det være en god ide, at holde fast i din aftenrutine, dvs. gøre de samme ting på ferien, før du skal i seng, som du gør derhjemme, det kan hjælpe hjernen med at finde ro.

Samme sted som sidste år

Genkendelighed giver ro. Hvis du har haft en god ferie et tidligere år, et bestemt sted, kan det være en god grund til at gentage succesen. Da det måske kan give mere ro på i forhold til at mindske nye indtryk.

Vi kan ikke beslutte os

Hvis du ikke kan beslutte, hvor du gerne vil hen, kan du lave plus/minuslister. Måske gør det processen lidt nemmere.