Jeg har gjort op med stoltheden, skylden og skammen

21/03/2024

Jeg har taget, hvad jeg kunne få af stoffer, og det har taget rigtig meget af mig, fortæller Marcus, der er eks-misbruger og nyuddannet socialrådgiver.

Lige inden Marcus skulle starte i gymnasiet, begyndte han at få det skidt. På det tidspunkt røg han hash, og prøvede også forskellige andre stoffer.

Hans mistrivsel endte med, at han blev henvist til psykiatrien, hvor han blev udredt og gik til samtaler i cirka tre år.

Jeg fik en ADHD-diagnose, og der var mistanke om en bipolar sindslidelse. Men jeg har aldrig været bipolar. Mistanken opstod, fordi jeg løj om, hvorfor jeg havde det dårligt. Når jeg tog en masse amfetamin, fik jeg en kæmpe nedtur dagen efter. Problemet var mit stigende forbrug af stimulanser, men jeg turde ikke fortælle om det, for så var jeg klar over, at jeg ikke kunne være i psykiatrisk behandling, og jeg følte, at jeg havde brug for hjælp. Jeg havde fået besked om, at ”hvis du er stofpåvirket, så kan vi ikke hjælpe dig”.

Læs artiklen: Jeg har gjort op med stoltheden, skylden og skammen – Dansk Socialrådgiverforening (socialraadgiverne.dk)